Väinö Linna - tunnettu ja tuntematon

Nummi, Jyrki; Laakso, Maria; Lahtinen, Toni

Nykynäkökulmia Väinö Linnaan

Kaikkia suomalaisia yhdistävän kansalliskirjailijan syntymästä on kulunut 100 vuotta. Juhlavuoden julkaisussa 25 tieteen ja taiteen ammattilaista kirjoittaa Väinö Linnasta luovasti ja vapaamuotoisesti.

Esseissä tarkastellaan esimerkiksi Päämäärää, Mustaa rakkautta, Tuntematonta sotilasta ja Pohjantähti-trilogiaa, teosten filmatisointeja, teatterisovituksia ja käännöksiä. Näkökulma vaihtelee kirjallisuuden, elokuvan ja teatterin tutkimuksesta yhteiskunta- ja oikeustieteisiin. Myös muutamat nykykirjailijat tutkivat suhdettaan Linnaan.

Kirjoittajat: Antti Alanen, Risto Alapuro, Antti Arnkil, Andrew Chesterman, Laura Gustafsson, Pertti Haapala, Sakari Heikkinen, Saija Isomaa, Anneli Kanto, Pauli Kettunen, Ville Kivimäki, Timo Koivusalo, Kaisa Kurikka, Maria Laakso, Toni Lahtinen, Rosa Liksom, Stefan Moster, Jyrki Nummi, Jussi Ojajärvi, Panu Rajala, Kimmo Rentola, Jukka Sihvonen, Pauli Ståhlberg, Petri Tamminen ja Yrjö Varpio.

Kirjan ovat toimittaneet kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi, kirjallisuudentutkijat Maria Laakso ja Toni Lahtinen sekä Suomen historian professori Pertti Haapala.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510452004
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 80.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Kauno 2021 ja klassikot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.