Kalasatama

Aro, Tuuve

Millaista on elää lesbona ja vapaaehtoisesti lapsettomana feministinä pakastimennurkassa, jota Suomeksi kutsutaan?

Kalasatama on Tuuve Aron kymmenes teos ja esseistisessä tyylissään hänelle uusi aluevaltaus. Kirjoittajansa oloista kirjailijaa kuvaava romaani on kertomus sairastumisesta ja paranemisesta sekä koettelemuksista, joihin patologinen nykykulttuurimme ihmisen ajaa.

Teos yhdistää omaperäisesti ja jarruttelematta autofiktiivisiä aineksia ja räväkkää yhteiskuntakritiikkiä, jossa tarkastelun kohteina ovat muiden muassa mielenterveyden hoito, kirjallisuusmaailma, uskonnot ja uskomushoidot, vuosituhannen vaihteen homokulttuuri, #metoo sekä ilmiö nimeltään "heterouteen vangittujen kauhu".

"Ammoin niin lokoisaa homokorttiani oltiin repimässä silpuksi: olinhan valkoinen, keskiluokkainen ja etuoikeutettu eurooppalaislesbo, jolla ei ollut edes epäselvyyksiä sukupuoli-identiteetin kanssa! Nationalistimme kutsuvat vastustajiaan suvakeiksi. Mutta asetelmahan on juuri päinvastainen. He hyväksyvät riemumielin riveihinsä kenet tahansa hampaattoman sekakäyttäjän ja etelävaltioiden lippua kumartavan mökinmummun, kunhan nämä vain ovat "suomalaisia". Sen sijaan me - feministit, antirasistit ja muut parsanpurijat - torjumme kaikki jotka eivät osaa lausua sanaa bropropriaatio hyvin nopeasti monta kertaa peräkkäin."

Kalasatama on äkäisen hauska kirja kaikille ihmisyyden haavakohdista kiinnostuneille.

Tuuve Aro (s. 1973) on helsinkiläinen kirjailija, joka on novellien lisäksi julkaissut kaksi romaania ja kaksi lastenkirjaa. Aron tuotantoa on käännetty kahdeksalle kielelle ja sen pohjalta on tehty teatterisovituksia sekä kansainvälisesti palkittu lyhytelokuva. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510450345
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.