Ne runot, jotka jäivät

Viita, Lauri

"Olen asunut Rakkauden kaupungissa / ja ollut maailman onnellisin."

Ne runot, jotka jäivät -teokseen on koottu runoja Lauri Viidan julkaistujen kokoelmien ulkopuolelta: Viidan suunnitteilla olleesta runokokoelmasta, kirjailijan kirjeistä sekä Aamulehden, Parnasson ja muiden lehtien palstoilta.

Viidan 100-vuotisjuhlavuonna ilmestyvä teos on kirjallisuudentutkija Sakari Katajamäen toimittama ja sisältää arvokasta, suurelle yleisölle aiemmin tuntematonta Viitaa. Teos täydentää Viidan kirjailijakuvaa ensimmäisistä julkaistuista runoista alkaen ja antaa viitteitä siitä, mihin suuntaan runoilmaisu olisi voinut kehittyä ilman kirjailijan ennenaikaista kuolemaa. Kokoelma kattaa laajan ja monipuolisen valikoiman nasevista runosatiireista myöhäiskauden modernistisiin runoihin. Tunnettu Onni-sikermä julkaistaan teoksessa alkuperäisessä, lyhentämättömässä asussaan.

Lauri Viita (1916-1965) ehti julkaista runokokoelmat Betonimylläri (1947) ja Käppyräinen (1954), runo- ja aforismikokoelman Suutarikin, suuri viisas (1961) sekä saturunoelman Kukunor. Satu ihmislapsille (1949). Hän kirjoitti myös kaksi romaania, jo klassikoksi nousseen Moreenin (1950) ja romaanin Entäs sitten, Leevi (1965), jonka oli tarkoitus laajentua trilogiaksi mutta jäi kesken Viidan kuoltua auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin 22.12.1965.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510416068
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.