Hämärien puotien kuja
Ei saatavilla

Hämärien puotien kuja

Modiano, Patrick

"Minä en ole mitään. Vain läpikuultava siluetti tuona iltana erään kahvilan terassilla."

Muistinsa menettänyt yksityisetsivä Guy Roland etsii identiteettiään toisen maailmansodan hämäristä. Menneisyyden jäljittämisessä auttavat ihmiset entisestä elämästä: englantilainen jockey, venäläinen emigrantti, amerikkalainen jazzpianisti. Mutta haluaako Guy löytää menneen minuutensa vai rakentaa sen uudestaan?

Kirjallisuuden Nobelilla 2014 palkittu Patrick Modiano (s. 1945) voitti kuudennella romaanillaan Hämärien puotien kuja Ranskan arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon Prix Goncourtin 1978. Hänen tuotantonsa kantava teema on menneisyyden vaikutus identiteettiin.

Patrick Modiano syntyi Pariisissa heinäkuussa 1945, pian toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Hänen tuotantoaan leimaa vahvasti perhetausta: vanhemmat - isä oli italianjuutalaista syntyperää, äiti belgialainen näyttelijätär - tapasivat toisensa Pariisin miehityksen aikaan. Juuri miehitysajasta tuli Modianon tuotannon kulmakivi. Hän on muistamisen taituri, kuten Ruotsin akatemia Nobelin kirjallisuuspalkinnon perusteissa luonnehtii, ja romaanituotannon yhdistäviä tekijöitä ovat juutalaisuus ja menneisyyden vaikutus identiteettiin.

Modianon esikoisromaani La Place de l’Étoile ilmestyi vuonna 1968. Hän on kirjoittanut parikymmentä romaania sekä novellikokoelmia, elokuvakäsikirjoituksia, laulutekstejä, esseitä ja lastenkirjoja. Tärkeimpiä hänen monista palkinnoistaan ennen Nobelia ovat Ranskan akatemian romaanipalkinto v. 1972 teoksesta Les Boulevards de ceinture (suom. Kehäbulevardit, 1976) ja Goncourt-palkinto v. 1978 romaanista Rue des boutiques obscures (suom. Hämärien puotien kuja, 1979). Hänen teoksiaan on käännetty kolmellekymmenellekuudelle kielelle.

Kotimaassaan kaikkien tuntema Modiano antaa haastatteluja vain harvoin ja ilmaisee mieluummin itseään teoksissaan. Hän asuu Pariisissa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510412107
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.