Liberalismin petos

Hännikäinen; Melender

Liberalismin kaunis alkuperäinen idea oli puolustaa yksilön vapautta ja autonomiaa sillä tavalla, että vapauteen ja autonomiaan sisältyy myös kypsän aikuisen ihmisen vastuu omista teoistaan ja niiden seurauksista.

Sekä kirjailijoina että esseisteinä tunnetut Timo Hännikäinen ja Tommi Melender väittävät uudessa poleemisessa esseekokoelmassaan, että tämä liberalismin alkuperäinen idea on vesittynyt arvorelativismin, poliittisen oikeaoppisuuden, yltiöindividualismin ja erilaisten eturyhmäintressien paineessa. Nykyliberalismin lähtökohtana ei olekaan enää oikeus toteuttaa itseään, vaan oikeus saada tehdä mitä sattuu haluamaan. Toisaalla taas ihmisen syyllisyyttä ja uhriutta ei enää arvioida hänen omien tekojensa vaan asemansa, varallisuutensa ja ihonvärin perusteella.

Liberalismin petos suomii positiivisen ajattelun harhaa, Sarasvuon ja Himasen konsulttifilosofointia, kilpailua uhriasemasta, historiattomuuden vaaroja ja kulutuskapitalismia vahvistavaa "minulla on oikeus" -ajattelua. Keskustelun sijasta Hännikäinen ja Melender toivovat herättävänsä ajatuksia.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510391372
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 04

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.