Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

Kyrö, Tuomas

Kesällä 2009 radion otti haltuunsa ruskeaan kastikkeeseen, murtomaahiihtoon ja oman reviirin oikeuteen uskova Mielensäpahoittaja. Tuomas Kyrön luoma eläkeläinen nousi kulttihahmoksi ja antoi totisuudessaan hauskan ja liikuttavan äänen sukupolvelle, joka teki eikä analysoinut. Jo yhdeksänteen painokseensa ehtinyt Mielensäpahoittaja on myynyt yli 43 000 kappaletta eri formaateissaan - kirjana ja äänikirjana. Kansan rakastamaksi kestosuosikiksi noussut teos on sinnitellyt jo yli vuoden Mitä Suomi lukee -listan TOP 10:ssä.

Keväällä 2012 Kyrö vapauttaa Mielensäpahoittajan toistamiseen. Koska kyllä on ihmisen pakko syödä.

Mielensäpahoittaja ei enää saa höyryävää karjalanpaistia ja pullapitkoa. Mies osaa rakentaa taloja, mutta ei tehdä ruokaa. Ja kun emäntä on Kuusikodin vuodeosastolla, isäntä on nälässä.

On tartuttava kauhaan, kattilaan ja kassleriin. Etsittävä ohjeita ja harjoiteltava ruuanlaiton jaloa taitoa. Kirjaston valikoimasta löytyy Pankleesialaisia makuja ja Kasvissyöjän maailma, mutta missä on kirja, joka tarjoaisi helppoja kotiruokaohjeita 80-vuotiaalle, yksinasuvalle, perunaan uskovalle miehelle?

Seuraa yrityksiä, erehdyksiä ja jäljittelemättömiä näkemyksiä siitä, mikä maailmassa ja ruokamaailmassa on väärin. Ja miten asioiden pitäisi olla, että ne olisivat oikein. Eikä koskaan ole liian myöhäistä oppia tekemään makkarasoppaa, jota vieraat haluavat toisenkin lautasellisen. Kuten naapurin Kolehmainen.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510390795
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 8
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.