Mannerheim - Presidentti, sotilas, vakooja

Clements, Jonathan

Kahden sukupolven ajan Itä-Aasia kiehtoi tsaarien Venäjää satujen, ihmeiden ja uhan tyyssijana. Villissä idässä vapaaehtoisina palvelustaan suorittavien suomalaisten joukossa oli myös C. G. E. Mannerheim, pietarilaisia velkojiaan pakeneva nuori sotilas.

Brittihistorioitsija Jonathan Clementsin kirjoittama elämänkertateos tarjoaa tuoreen ja mielenkiintoisen näkökulman paljon käsiteltyyn aiheeseen. Se keskittyy poikkeuksellisesti Mannerheimin vaiherikkaaseen Itä-Aasian-uraan, johon kuului muun muassa taistelu japanilaisia vastaan Mantšuriassa ja eeppinen kahden vuoden vakoiluretki halki Aasian.

Teoksessa esiintyy aiempien Aasian tutkimusmatkailijoiden, kuten Marco Polon ja A. E. Nordenskiöldin, innoittama nuori Mannerheim. Tarkastelun alla ovat Mannerheimin ja Pelliot’n, Aasian-matkan vastahakoisen ranskalaisen yhteistyökumppanin, väliset jännitteet. Esille nousevat myös syyt tsaari Nikolai II:n japanilaisvihalle.

Kirjasta saa hyvän käsityksen Mannerheimin Aasian-kokemusten vaikutuksista hänen myöhempiin toimintatapoihinsa Suomen armeijan ylipäällikkönä.

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510358955
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 99.13 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.