Operaatio Solaris
Ei saatavilla

Operaatio Solaris

Remes, Ilkka

Aaro on lumisen kaamoksen keskellä Lapissa, jonne myös tädin perhe Englannista tulee turistiryhmän mukana. 17-vuotias brittiserkku Julius hytisee kylmästä kaikkea muuta kuin innoissaan.

Yöllä Lapin historiaa esittelevään näyttelytilaan murtaudutaan taitavasti. Mies varastaa vitriinistä saamelaisnoidan ikivanhan sauvan - ja korvaa sen täsmälleen saman näköisellä kopiolla.

Moottorikelkka-ajelulla serkukset löytävät ikivanhan sauvan, jonka keskelle on upotettu erikoinen ovaalinmuotoinen metallikappale. Aaro alkaa vaivihkaa selvittää löytönsä taustoja, varsinkin kun huomaa esineen aiheuttavan häiriöitä radiolaitteissa. Myös Niko kutsutaan mukaan, ja pojat päätyvät tähtikirkkaana pakkasyönä kivipaasien reunustamalle ikivanhalle uhripaikalle - todetakseen, että paikalla on jo elektronisilla mittalaitteilla varustettu ulkomainen tutkijapari.

Kun KRP ja suojelupoliisi kiinnostuvat asiasta, pojat ymmärtävät jotain todella poikkeuksellista olevan tekeillä. Tapahtumat tempautuvat Aaron käsistä lopullisesti, kun BBC:n kuvausryhmä pääsee kaikkien aikojen jymyjutun jäljille.

USA:n ilmavoimien salainen erikoisyksikkö puuttuu asioihin, mutta se on Aaron kannalta myöhäistä - hänet on jo saanut käsiinsä taho, jonka kannalta Aaro tietää aivan liikaa.

Operaatio Solaris on seitsemäs Aaro Korpi -romaani. Menestyksekäs sarja on saanut runsaasti kiitosta vanhemmilta ja opettajilta, koska se innostaa vähemmänkin lukevia nuoria. Tähän lienee osasyynä Remeksen halu "tarjota vain vauhdikkaita vanhan ajan tarinoita". Niissä ei saarnata tai tehdä maailmasta monimutkaista paikkaa: elämä on vielä auki seikkailulle!

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510354575
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: n842
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.