Alkulukujen yksinäisyys

Giordano, Paolo

Alkuluku voidaan jakaa vain itsellään ja ykkösellä. Muulloin tulos on repaleinen, siinä on häiritseviä pilkkuja ja ylimääräisiä elementtejä.

Alicen ja Mattian on niin ikään vaikeaa löytää ketään jakamaan itseään. Alice kantaa hiihtoturman arpia sielussaan, Mattia on aiheuttanut vaikeasti vammaisen sisarensa katoamisen. Kahdesta rikkoutuneesta tulee erottamattomat, mutta yhtä heistä ei saa. Toinen imee ilmaa ulkopuolelta, toinen yhteisestä umpiosta. Aikuisuus vie Mattian toiselle mantereelle ja Alicen naimisiin. Mitä he jäävät vaille, kun he jäivät vaille toisiaan?

Alkulukujen yksinäisyys tarkastelee hienovaraisesti yksinäisyyden, riippuvuuden ja toiseuden välistä ristiriitaa. Vaikka Giordanon hahmoista tuntuu kuin he eivät saisi happea, hänen tekstinsä hengittää kevyesti ja kuulaana. Paolo Giordano on vuonna 1982 syntynyt italialainen fyysikko. Monitasoisuudellaan laajoja lukijaryhmiä kiehtonut Alkulukujen yksinäisyys sai arvostetun Premio Strega -palkinnon ja se on käännetty yli 20 kielelle. Giordano saapuu kirjailijavierailulle maahamme helmikuussa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510352458
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 8462 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.