Lykantropia

Ilvesheimo, Gerry Birgit

Ensimmäinen ja toinen maailmansota, rotuopit, vuoden 1929 pörssiromahdus, televisio, amerikkalaiset autot ja Berliinin olympialaiset, siinä ajan merkit.

Franziska Wolf ei asetu kategorioihin, joilla ihmisiä viime vuosisadan alkupuolella luokiteltiin. Hänet pakotetaan kirurgin kynsiin ja häntä painostetaan asettumaan hänelle varattuun rooliin, mutta keskiluokkaisen perheen kannalta laihoin tuloksin. Wieniläissuvun musta lammas lähetetään uhkaavan skandaalin vuoksi Etelä-Amerikkaan. Avioliitto Brasiliassa ei kuitenkaan suju kuten perhe suunnitteli, ja lopulta Francescoksi itseään nimittävä musta lammas palaa syntysijoilleen, vain lähteäkseen kiertämään Eurooppaa ja päätyäkseen viimein Lontooseen juuri ennen kuin Hitler hyökkää Puolaan ja Englanti julistaa sodan Saksalle.


Lykantropia kertoo ihmisistä, jotka kulkevat omia teitään sotien välisen ajan Euroopassa. Samalla se kertoo tästä ajasta, halustamme tarkastella ihmisiä biologian kautta mutta myös halustamme luoda itse itsemme ja elämämme. (Takakansiteksti)
Rotuopit kukoistivat maailmansotien välisessä Euroopassa aina Suomea ja Ruotsia myöten. Nouseva natsismi sieti huonosti yhtä lailla homoseksuaaleja kuin juutalaisiakin. Sukupuolieroja korostettiin luonnollisuuteen vedoten. Arjalaisen ihannenaisen odotettiin mukautuvan terveisiin elämäntapoihin, jotta hänen ruumiinsa tarjoaisi mahdollisimman otollisen alustan uuden sukupolven syntyä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510349748
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.