Kuningas Juhana

Shakespeare, William

Draaman mestarin tutkielma vallanhalusta, jonka seurauksena mahtisukujen ihmiset joutuvat tahtomattaan kohtalon pelinappuloiksi.

ÄPÄRÄKuninkuus! Miten korkealle kohoaa sen kunnia, kun kuninkaiden kallis veri syttyy tuleen!Kalman kammottava pää saa teräsleuat,miekkoina välkkyvät sen torahampaat,se viettää juhlaa, repii, raastaa ihmislihaakuninkaiden ratkoessa kiistojaan.

Kuningas Juhana on dramaattinen tutkielma vallanhalusta, siitä miten mahtisukujen ihmiset joutuvat tahtomattaan kohtalon pelinappuloiksi. Kun hallitsijan oikeutus valtaan horjuu, vehkeily sen uudelleenjaosta käynnistyy. Juhana Maaton on noussut kuninkaaksi ohi kruununperijän, nuoren veljenpoikansa Arthurin. Ranska vaatii häntä luopumaan kruunusta ja sota uhkaa. Juhana määrää Arthurin likvidoitavaksi, mutta pyövelilläkään ei aina ole sydäntä totella. Kilpailijoiden tuhoutuessa ylimmäksi jää kaikumaan äitien raivostunut huuto. "Shakespeare tunkeutuu poliittisen juonittelun ytimeen. Politiikassa syyllisyyskin on käypää valuuttaa jos se saadaan langetettua vastapuolen päälle. Kysymys on siitä kuka joutuu vastuuseen ja kenelle langetetaan vastuu", kirjoittaa dosentti Arto Luukkanen esipuheessaan.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510338018
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.