Kunnosta, kultaa ja verhoile - mestareiden opissa

Tähtinen, Hannu

Vanhat huonekalut ovat kuin vanhoja valokuvia. Niitä tutkimalla oppii paljon menneistä ajoista. Perityillä huonekaluilla on historiallisten arvojen lisäksi tunnearvoa. Mitä kertookaan mustetahra isoisänisän kirjoituspöydän laatikossa! Vanhojen tyylihuonekalujen käsittely - korjaus, konservointi, restaurointi, entistäminen ja hoito - edellyttää tekijältään tietoa, taitoa ja arvostavaa tyylitajua.

Suomalaiset alan ammattilaiset ovat yhteistyönä, arvostetun ja legendaarisen entisöijän Hannu Tähtisen johdolla, kirjoittaneet tyylihuonekalujen kunnostamisen upean perusteoksen. Meillä yleisimpien huonekalujen tyylisuunnat teos esittelee selkeästi esimerkkikuvin. Se perehdyttää kultauksen ja verhoilun historiaan ja tekee selkoa entistämisen eri vaiheissa tarvittavista työtiloista, -välineistä ja -tavoista sekä materiaaleista. Nelivärikuvitus tukee tekstiä havainnollisesti; kirjassa on runsaasti myös eri työvaiheiden kuvia.

Antiikkihuonekalujen ystävä saa paljon ajateltavaa ja hyödyllistä tietoa vanhojen huonekalujen hankinnasta ja aitouden arvioinnista sekä korjaamisen filosofiasta. Väärin periaattein korjattu huonekalu on näet lopullisesti pilattu.

Mestareiden opissa tarjoaa mielenkiintoista luettavaa jokaiselle, joka arvostaa ja rakastaa antiikkihuonekaluja ja niiden tarinoita. Se sopii entistämisen kurssikirjaksi alan oppilaitoksiin, joissa koulutetaan uusia mestareita. Teoksen monipuolisesta sisällöstä hyötyvät myös huutokauppojen pitäjät ja asiakkaat sekä osto- ja myyntiliikkeet.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510336991
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 65.11

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.