Salka Valka

Laxness, Halldor

Islantilaisen Halldór Laxnessin (1902-98) Salka Valka -romaanin tapahtumapaikkana on vähäinen kalastajakylä tunturien katveessa. Miten sellaisessa paikassa eletään ja kuinka kuollaan? Millaisia iloja ja suruja koetaan noiden himmeiden öljytuikkujen ympärillä? Tämä kylä tunnetaan nykyisin kaikkialla maailmassa, samoin nuori tyttö Salka Valka, joka saa raataa koko elämänsä kalanperkaamossa voidakseen aikanaan maksaa edes omat hautajaisensa. Ankeissa oloissa hän kasvaa rakkauteen, sankaruuteen, kohtaloonsa.

Salka Valka on Laxnessin viimeinen nuoruudenteos ja samalla hänen ensimmäinen kuuluisa islantilaiseepoksensa, josta hän sai vuoden 1955 Nobel-palkinnon. Jyrki Mäntylän vuonna 1966 suomentaman tekstin on tarkistanut Tapio Koivukari.

Suomessa Salka Valka on aina ollut Laxnessin suosituin teos. Siitä on tehty maailmalla lukuisia näytelmä-, elokuva- ja kuunnelmaversioita.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510335246
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.