Varasto
Ei saatavilla

Varasto

Salminen, Arto

Lakoninen ja rujo teos, jossa varastossa työskentelevien ihmisten arjen banaaliuden kuvaus viedään äärimmilleen.

Varastomiehet Rousku ja Raninen kärräävät aamusta iltaan Pinotexia ja Remontti-ässää, tasoitesäkkejä ja mattorullia, ja päivät seuraavat samanlaisina toisiaan. Perjantai-iltaisin Rousku tapailee myymälän puolella työskentelevää Karitaa ja lisäansioita hän hankkii myymällä tavaraa ohi kirjanpidon Jylhäkorvelle, joka paasaa yhteiskunnan moraalisesta rappeutumisesta.

Rouskun ja Karitan työpaikkaromanssi on kaikkea muuta kuin romanttinen; Rousku kohtelee Karitaa kuten tikkatauluna olevaa pornokuvan naista - aina siihen asti, kunnes Karita osoittautuu Rouskua ovelammaksi.

Salmisen lakoninen teos vie arkipäivän banaaliuden äärimmilleen ja lähentelee raivorealismia. Rouskulle elämä on Alibin lukemista, tarjouskahvia ja tarjouspizzaa, vapisevia sormia Alepan kassalla sätkäpaperin ostossa ja pankkiautomaatti sylkäisemässä tilin tyhjäksi kahtena viisikymppisenä.

Kerronta laajenee sosiaalisen epätasa-arvoisuuden kritiikiksi ja rujoksi tutkielmaksi toivottomuuden tai työttömyyden loukkuun jääneistä ihmisistä.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510333754
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.