Iivana julma

Troyat, Henri

Iivana Julma (1530-1584) ansaitsi lisänimensä. Hänen lapsuutensa osui hovijuonittelujen ja pajarien avointen yhteenottojen aikaan. Nuori Iivana joutui näkemään näihin konflikteihin liittyneet julmuudet, jotka usein huipentuivat kuristamisiin ja takaa-ajoihin palatsin käytävillä. Ne eivät voineet olla vaikuttamatta Iivanan moraaliseen kehitykseen.

Jo 13-vuotiaana, neljä vuotta ennen kruunaustaan, hän määräsi korkea-arvoisen pajarin Andrei Suiskin murhattavaksi. Hallituskautensa lopulla hän itse surmasi oman poikansa riitaannuttuaan tämän kanssa.

Iivana Julma on mestarillinen elämäkerta Venäjän valtakunnan perustajasta, joka hallitsi hoviaan pelon ja kauhun keinoin.

Venäjällä syntyneen Ranskan akatemian jäsenen Henri Troyat’n (1911-2007) venäläisten hallitsijamuotokuvien sarjaan kuuluvat myös teokset Katariina Suuri, Pietari Suuri ja Aleksanteri I.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510330715
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 971
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Venäjä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.