Moskova 1941

Braithwaite, Rodric

Hitlerin ja Stalinin joukkojen suurtaistelu pääkaupungin porteilla

Adolf Hitlerin jättimäisen idän sotaretken päämääränä oli Moskova. Joulukuussa 1941 saksalaisjoukot olivat edenneet jo kaupungin edustalle. Tiedusteluraportteja väheksynyt Stalin oli joutunut myöntämään tiedot saksalaisten suurhyökkäyksestä tosiksi. Natsi-Saksan joukot aikoivat valloittaa Neuvostoliiton pääkaupungin.

Kaupungin kohtalosta käytiin yksi toisen maailmansodan suurimmista - ja kuitenkin huonosti tunnetuista - taisteluista Ranskan kokoisella alueella. Kolmea miljoonaa saksalaissotilasta vastaan taisteli yli neljä miljoonaa neuvostosotilasta ja tavallista moskovalaista. Hitlerin joukot saivat vastaansa peräänantamattoman vihollisen, joka lopulta onnistui taittamaan valloitussodan kärjen. Hyökkäystä ei kuitenkaan torjuttu ilman suunnatonta inhimillistä uhria.

Moskova 1941 on Venäjän historiaan perehtyneen entisen brittidiplomaatin perinpohjainen kuvaus taistelusta, joka oli mittasuhteisiinsa nähden Stalingradin ja Kurskin taistelujen veroinen.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510325650
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 90.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Venäjä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.