Ratkaisuja tilinpäättäjän ongelmiin

Leppiniemi, Jarmo

Miten kirjanpidossa oleva virhe oikaistaan? Miten vahvistetusta tappiosta syntyvä laskennallinen verosaaminen käsitellään? Kuinka arvonnousun pysyvyys voidaan osoittaa? Miten poistosuunnitelmassa otetaan huomioon muuttuneet tulonodotukset? Miten osingonjaon edellytyksenä oleva maksuvalmius selvitetään? 

Tilinpäätöksen laatimiseen liittyvässä lainsäädännössä on tapahtunut paljon: kirjanpitolakia on muutettu ja uusi osakeyhtiölaki on säädetty. Tämä taloushallinnon ammattilaisen käsikirja käsittelee laajasti mutta konkreettisesti tilinpäättäjää askarruttavia ongelmia ja - mikä tärkeintä - tarjoaa niihin ratkaisuja. 

Teoksessa käsitellään mm. arvostamista ja jaksottamista koskevia erityisongelmia, kirjanpidon ja verotuksen sidonnaisuuksia sekä osakeyhtiön uusia voitonjakoa ja osakaslainoja koskevia vaatimuksia. Esillä ovat muutoinkin eri yhtiömuotojen kirjanpitoon liittyvät erityiskysymykset sekä konsernitilinpäätöksen problematiikka. Samoin kirjassa tarkastellaan Rahoitustarkastuksen huomioita vuoden 2005 IFRS-tilinpäätöksistä ja niiden puutteista; Rahoitustarkastuksen tutkimuksesta etsitään ohjeita kaikille kirjanpitovelvollisille, niin IFRS-tilinpäättäjille kuin muillekin. 

Asiat on ryhmitelty selkeästi aihepiireihin, jolloin jokainen löytää helposti juuri itseään askarruttavat kohdat. Asioiden löytämistä ja ongelmien ratkomista helpottaa kattava asiasanahakemisto. Kiireistä lukijaa palvelee myös jokaisen käsitellyn ongelman lopussa esitetty tiivistelmä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510324882
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 69.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.