Selluloidi soi! - Rock?n?roll- ja twist-elokuvat 1953-1963

Tirronen, Antero - Tirronen, Sari

1950-luvun Yhdysvaltoja ravisteli räjähdys, joka synnytti nuorisokulttuurin ja muutti populaarimusiikin luonteen lopullisesti. Ympäri läntistä maailmaa rock’n’rollin ilosanoma levisi kulovalkean tavoin elokuvissa, jotka esittelivät esikuvia janoavalle nuorisolle uuden tyylin ja tavan kapinoda.

Nuorisokulttuurin esiinmarssin valkokankaalla voi katsoa alkaneen Marlon Brandon läpimurtoelokuvasta Hurjapäät ja James Dean -klassikosta Nuori kapinallinen. Varsinainen musiikkielokuvien vyöry alkoi kuitenkin vuoden 1956 Tunnista tuntiin -leffalla, jossa kuultu Bill Haleyn ”Rock Around the Clock” sai suomalaisnuorisonkin sekoamaan. Haley-rainan valtava menestys herätti Hollywoodin, eikä rock’n’roll-elokuville tuntunut tulevan loppua. Jokainen alan suuri nimi Little Richardista Gene Vincentiin ja Eddie Cochranista Elvis Presleyyn esiintyi jossakin noista elokuvista.

Vuosien 1953-63 väliin mahtuukin kokonaiset 150 musiikkielokuvaa, jotka kaikki Selluloidi soi! esittelee. Artistit, näyttelijät ja ohjaajat käydään läpi, samoin elokuvien tekemiseen liittyvät yksityiskohdat ja toinen toistaan herkullisemmat elokuvajulisteet. Kirja taustoittaa myös yleisemmin rock’n’rollin kehittymistä ja nuorisokulttuurin puhkeamista Amerikassa, ja muistelee ilmiön rantautumista Suomeen.

"Selluloidi soi! ei ole vain kattavin mahdollinen esitys kulta-ajan rokkielokuvista. Se on myös paras suomeksi suomalaisten toimesta kirjoitettu kirja rockista ylipäätään, olkoonkin että aikahaarukka on tiukka."
- Kari Salminen, Turun Sanomat

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510317570
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 7889

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.