Mä tahdoin paratiisiin

Pystynen, Tiina

Tiina Pystynen on omaääninen taiteilija, jolla on vankkumattoman humanistinen tapa katsella maailmaa. Mä tahdoin paratiisiin -tekstikokoelmassa hän kirjoittaa ihmiselämän eri puolista liikkuen yksityisestä yleiseen, yleisestä yksityiseen.

Kirjan avaavat pohdinnat rakkaudesta, tunteista ja harhoista, joiden vallassa elämme. Pystynen kyseenalaistaa meille syötetyt illuusiot ja päätyy ihmisenkokoisiin tunteisiin, niin negatiivisiin kuin positiivisiin. Lisäksi Pystynen käsittelee pornografiaa, feminismiä, naisten ja eläinten sortoa sekä kulttuurien yhteentörmäyksiä. Oma vanheneminen ja vanhusten kohtelu nousevat esiin hyvinkin henkilökohtaisella tasolla. Minkäänlaisen fiktion verhon taakse kirjoittaja ei niin ikään pakene kertoessaan miehensä Harrin kuolemasta, ja varsin omakohtaisesti hän käsittelee myös mielen terveyttä ja sairauksia.

Pystysen tekstit ovat kaihtelemattomuudessaan ja avoimuudessaan vapauttavia Juuri näiden asioiden kanssa me kaikki kamppailemme, mutta harvoin jaamme niitä edes parhaan ystävämme kanssa. Mä tahdoin paratiisiin on rohkaiseva ja kannustava teos, joka näkee meidät sellaisena kuin olemme - ja hyväksyy meidät.

Kirjan pohjana ovat olleet Hyvä terveys -lehdessä julkaistut kolumnit sekä eri yhteyksissä pidetyt esitelmät.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510316139
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 173

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.