Isänmaan unilukkari Päiviö Hetemäki

Tarkka, Jukka

Päiviö Hetemäen (1913–1980) elämäntyö on suuri tarina siitä, miten Suomi selvisi hengissä sodasta ja sen jälkitilasta, miten ryysyrannasta tuli hyvinvointivaltio. Hänessä henkilöityy järkiperäinen isänmaallisuus, jonka varassa mahdottomalta näyttänyt toteutui.

Hetemäestä tuli sodassa pataljoonan komentaja ja sen jälkeen rintamamiehet äänestivät hänet eduskuntaan. Hän oli työnantajajärjestöjen nokkamiehenä luomassa nykyisen neuvottelujärjestelmän perusteita, ja perusti työuransa loppuvaiheessa Elinkeinoelämän Valtuuskunnan (EVA).

Hetemäki oli neljä kertaa ministerinä ja presidentti Urho Kekkosen luotettu keskustelukumppani. Hän ei tyytynyt ulkopoliittiseen liturgiaan, vaan ajatteli itsenäisesti ja tuki pohdiskelullaan sekä Suomen idänpolitiikkaa että sen yhdentymistä länteen. Hetemäki oli niitä harvoja ihmisiä, joilta Kekkonen suostui kuulemaan arvostelua.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510316023
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.