Kamikaze
Ei saatavilla

Kamikaze

Axell, Albert; Kase, Hideaki

"Toukokuun 11. päivän aamu on koittanut. Viiden tunnin kuluttua murskaudun vihollisen alukseen. "(Ote itsemurhalentäjän päiväkirjasta)

Japanin ilmavoimien itsemurhalentäjät kuuluvat toisen maailmansodan eniten pelkoa ja hämmennystä herättäneisiin taistelijoihin. Kamikaze-koneet lennettiin päin yhdysvaltalaisia sotalaivoja, jotta viholliselle aiheutuisi mahdollisimman suurta vahinkoa. Tuhoisat lennot eivät olleet yksittäisten lentäjien epätoivoisia tekoja, vaan Japanin sotajohdon virallisesti hyväksymä sotataktiikka.

Kamikaze on kirja japanilaisista itsemurhalentäjistä ja heidän koulutuksestaan, taktiikan motiiveista ja tuloksista. Teoksessa kerrotaan myös, mihin pohjautui japanilaisessa kulttuurissa arvostettu uhrihenki, jonka valossa lentäjät kokivat itsensä sankareiksi. Vaikka vapaaehtoisia lentäjiä ilmoittautui useimmiten enemmän kuin tehtävään varattuja koneita, taktiikalla oli myös vastustajansa.

Paljon uutta tietoa sisältävä kirja perustuu japanilaisiin lähteisiin ja muun muassa eloonjääneiden kamikaze-lentäjien haastatteluihin. Itsemurhalentäjät jättivät usein jälkeensä päiväkirjoja ja jäähyväiskirjeitä, joista paljastuvat sotilaiden ajatukset ennen viimeiselle lennolle lähtöä. Tutustumme myös kamikaze-lentäjien aitoon itsemurhakäsikirjaan.

"Älä anna viholliselle aikaa varautua hyökkäykseesi. Käy kimppuun! "(Ote lentäjien itsemurhakäsikirjasta)

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510309735
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 98

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.