Aviorikosromaani

Vuorio, Hannu

Hannu Vuorion Aviorikosromaanin minäkertoja työskentelee kirjapainoalalla mutta jättää työnsä jouduttuaan riitaan yrityksen toimitusjohtajan kanssa. Hän päättää hypätä pois työelämän oravanpyörästä, ottaa etäisyyttä vaimoonsa ja lähteä maalle kunnostamaan kesämökkiä. Aluksi seurana on vain koira, mutta pian löytyy uusia tuttuja Parikkalasta. Nuoruuden maalausharrastus saa myös uutta kipinää mökkiympäristössä. Mutta voivatko kiristyneet ihmissuhteet enää parantua?


Nykyhetken tapahtumien ohella teoksessa sukelletaan kertojan menneisyyteen 1970-luvulta 1990-luvulle. Menneisyyden kautta selviää, miten kertoja on käsillä olevaan kriisitilanteensa päätynyt ja mikä hänen suhteensa on kirjapainoon. Menneinä Neuvostoliiton suuruuden aikoina solmitut suhteet voivat osoittautua hyödyllisiksi kapitalismin aikakaudellakin.

Aviorikosromaani on kuvaus keski-ikäisen miehen kapinasta kovaa työelämää vastaan ja henkisestä itsetutkiskelusta. Samalla se on kertomus suomalaisesta keskiluokkaisesta perheestä, joka ei aineellisesta hyvinvoinnista huolimatta voi hyvin. Muun Vuorion tuotannon tapaan yhteiskuntaa tarkastellaan kriittisellä otteella, vaikka pääpaino onkin yksilötasolla ja monista muista Vuorion romaaneista poiketen tarina on tiukasti minäkertojan otteessa.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510307915
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.