Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki

Eco, Umberto

Kuusikymppinen kirja-antikvariaatin pitäjä Giambattista Bodoni eli Yambo virkoaa sairauskohtauksen jälkeen. Hän on menettänyt osan muistiaan: hän muistaa vain lukemiaan asioita, ei itse elettyjä, kaikki tunteisiin liittyvä on hävinnyt. Peilistä häntä katsovat vieraat kasvot, ja vaimoaankaan hän ei tunnista.

Yambo toivoo saavansa muistinsa takaisin isoisänsä talossa, jossa hän on viettänyt suuren osan poikavuosistaan. Ullakolta hän löytää omia vanhoja sarjakuvalehtiään, leluja, kirjoja ja vanhoja levyjä. Vähä vähältä hän ymmärtää, miten paljon ne ovat hänelle merkinneet ja rakentaa menneisyytensä ja tunteensa uudelleen.

Umberto Eco (s. 1932) kuvaa lämpimästi ilmiöitä, jotka ovat leimanneet koko hänen sukupolveaan. Ecomaiseen tapaan kirja on todellinen tiedon ja havaintojen runsaudensarvi, kulttuuriperinnön ja populaarikulttuurin ylistys Shakespearesta Mikki Hiireen. Eco kertoo monista arvostamistaan teoksista kuten Augustinuksen tunnustuksista, Danten Jumalaisesta näytelmästä ja Rostandin Cyrano de Bergeracista. Hauskat ja nostalgiset muistot heräävät, kun mainitaan vaikkapa Monte Criston kreivi, Sherlock Holmes, Aarresaari, Pinokkio, Buffalo Bill, Mustanaamio, Flash Gordon, Dick Tracy tai Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki, joka mukaan romaani on nimetty.

Umberto Eco (s. 1932 Alessandriassa Italiassa) on paitsi kirjailija myös kansainvälisesti tunnustettu semiootikko ja filosofi, joka toimii semiologian professorina Bolognan yliopistossa. Hänen menestyneimpiin teoksiinsa kuuluvat Ruusun nimi (1983), Edellisen päivän saari (1995), Foucaultin heiluri (1996) ja Baudolino (2002).

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510307144
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 8462 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.