Antaa soittaa

Doyle, Roddy

Henry Smartin väkivahva taru jatkuu

Ellis Island, New York, Yhdysvallat. Henry Smart, entinen vapaustaistelija ja IRA:n tappaja, on saapunut mahdollisuuksien maahan. On vuosi 1924 ja Henry 22-vuotias, edelleen nuori, komea ja kyvykäs. Sellaiselle löytyy aina töitä, varsinkin kieltolain aikaan.

Kuten kaikki maahanmuuttajat Henry aloittaa alhaalta, kantaa mainostauluja ja trokaa viinaa. Ei näe nälkää muttei suurta tulevaisuuttakaan. Sitten hän erehtyy liian yritteliääksi ja talloo väärille varpaille. New York saa jäädä ja Henry lähtee jälleen pakosalle. Vuosina, joina Henry vaeltaa, hän oppii tuntemaan todellisen Amerikan, sen joka sortaa omiaan väriin katsomatta. Hän näkee unelmien syttyvän ja sammuvan, oman onnensa löytyvän ja katoavan samalla kun itse vanhenee. Vuonna 1946 Henry on tullut tiensä päähän. Hän ryömii kuolemaan aavikolle. Henry Smartin taru ei kuitenkaan ole vielä lopussa. Vasta nyt sen on aika herätä elämään – valkokankaalla.

Antaa soittaa jatkaa Nimeni on Henry Smart -romaanilla vuonna 1999 alkanutta saaga. Uutta teosta voisi nimittää siirtolaisromaaniksi, köyhälistökuvaukseksi, vaellustarinaksi ja lamaeepokseksi, sillä se on vuorotellen kaikkea sitä, samoin kuin mollisointuinen veijariromaani ja jazz-tarina. Sydäntäkouristavinta kirjassa on kuitenkin Henryn oma kohtalo 1900-luvun alkupuoliskon armottomissa oloissa.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510306987
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.