Tosi on! valheen, vääristelyn ja vilpin historiaa

Turunen, Ari

Kaikissa kulttuureissa valehtelu tuomitaan jyrkästi. Silti inhimilliseen käyttäytymiseen kuuluvat luonnollisena osana valehtelu ja vilpillisyys, juonittelut, väärennökset ja huijaukset. Uskokaa tai älkää: ihminen valehtelee päivittäin.

Mitä enemmän ihmiselle annetaan mahdollisuuksia ja vapauksia kommunikoida, sitä enemmän hän huijaa. Tietoverkko on nykyään valheiden seitti, joka suoltaa roskapostia ja huijausyrityksiä nigerialaisista sijoitusvinkeistä ”ilmaisiin” lomatarjouksiin. Auervaarat hurmaavat ja huijaavat, kuninkaita liehitellään ja imarrellaan, mutta vielä yleisempää on itsensä pettäminen.

Ari Turusen teoksessa Tosi on! tehdään tutkimusmatkoja valehtelun maailmaan ja raotetaan sumutuksen samettiverhoja, jotka suojaavat ihmisten todelliset tarkoitusperät. Vaikka valehteleminen on moraalisesti tuomittavaa, kirja pyrkii vastaamaan kysymykseen, kuinka helposti kestämme totuutta. Siedämmekö loppujen lopuksi paremmin kaunista tarinaa kuin alastonta totuutta?

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510291009
Ilmestymisvuosi: 2005

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.