Antti Litja: Mies, joka oppi sanomaan ei
Ei saatavilla

Antti Litja: Mies, joka oppi sanomaan ei

Ojaharju, Jorma

Vahvana elokuvanäyttelijänä tunnettu totinen hauska mies kertoo naurattavia tarinoita elämästään sekä valtavasta määrästä kollegoitaan.

Totinen hauska mies Antti Litja on armoitettu tarinoitsija. Muistelmansa hän avaa kertomalla lapsuusvuosistaan ja ajastaan Helsingissä lättähattuna ja parkettien partaveitsenä. Armeijan jälkeen miestä uhkasi päätyminen Retkunperän Retalerotareihin, mutta onneksi hän pääsi teatterikouluun.

Siitä alkoi vaiheikas työ näyttämöllä, elokuvissa ja televisiossa. Vuosikymmenten varrella on vastaan tullut monta värikästä persoonaa. Kirjan henkilögalleria onkin valtava ulottuen Euroopan Satakielestä Hanna Granfeltista opettajalegenda Eino Kalimaan. Myös Tyrimisen Ylijumala Tyrgils esiintyy muutaman kerran. Omien, hymyjä irrottavien tempaustensa lisäksi Litja tarinoi hyvänsuopaisen huvittavasti myös näyttelijäkollegoistaan. Kirjan sivuille pääsevät niin Liisamaija Laaksonen kuin Esko Salminen ja Simpauttaja Ahti Kuoppalakin, samoin Leo Jokela ja Olavi Ahonen.

Unohtumattomien elokuvien Jäniksen vuosi, Loma ja Mies, joka ei osannut sanoa ei sankari näyttäytyy myös muistelmissaan traagisen ja koomisen välimaastossa:

"Kun ihminen tekee jotakin keskittyneenä ja tosissaan, ei epäonnistuminen ole kaukana. Jos epäonnistuminen on huumoria, niin kai minä sitten olen humoristi. Minusta kysymys on tragiikasta."

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510284063
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.