Edvin Laine sisulla ja tunteella
Ei saatavilla

Edvin Laine sisulla ja tunteella

Kalemaa, Kalevi

Tuntematon sotilas, Sven Tuuva, Täällä Pohjantähden alla, Akseli ja Elina... Edvin Laine (1905-89) ohjasi noin 40 suosittua elokuvaa. Laine oli myös teatterimies, jämeräleukainen näyttelijä ja ohjaaja, joka tunsi hyvin supisuomalaisen ihmisen. Tämä kirja laventaa ja syventää kuvaa: hänen ilmaisuasteikkonsa oli lavea ja ohjauksissa ja roolitöissä oli kehuttua ja kohuttua voimaa, vimmaa ja syvyyttä. 

Moni muistaa Laineen sinivalkoista paatosta puhkuneet lehti-ja televisiopuheet, joista poliittisesti valpas elokuva- ja teatteriväki aikanaan hermostui. Monelle jäi mieleen voima ja uho, joka yritti jyrätä toisinajattelevat alleen. Sen Edvinin lisäksi tässä kirjassa esiintyy huolehtiva perheenisä, kanssaihmisten huoliin osaa ottanut mies, joka ei kieltänyt apuaan tarvitsevilta. 

Aika velikulta -kirjassa kymmenet sukulaiset, tuttavat ja pitkäaikaiset työtoverit kertovat tuntemastaan Edvinistä. Kuvaa on täydennetty sadoista lehtiartikkeleista, kritiikeistä, elämäkerroista, tutkimuskirjallisuudesta. Tämä on ensimmäinen kokovartalokuva Edvin Laineesta, hänen pitkästä, monia maamerkkejä jättäneestä tiestään köyhästä iisalmelaismökistä "kansakunnan kaapin päälle". Kirjassa on myös runsaasti ennen julkaisemattomia valokuvia.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510283202
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.