Puodinpitäjän poika

Sund, Lars

Rehevä romaani Pohjanmaalta

"Vähän ennen kuolemaansa äidinisäni survaisi vanhainkodin uuden väritelevision rikki airolla. Hän haavoitti yhtä ihmistä, säikäytti muut suunniltaan ja aiheutti tulipalon. Sitten hän lähti pakoon."

Romaani alkaa kuin farssi vaasalaisessa vanhainkodissa, josta 95-vuotias Otto Näs karkaa kesäiltana 1992. Pako on tarkoin suunniteltu, ja Ottoa avustaa hänen tyttärenpoikansa, romaanin kertoja. Miehet ajavat autolla kohti Siklaxin kylää, sillä Otto tahtoo vielä kerran nähdä kotinsa. Hän on luvannut paljastaa mitä oikein puuhaili 1930-luvulla - sillloin hän nimittäin katosi jäljettömiin Suomesta, koska hänet oli etsintäkuulutettu murhasta. Tyttärenpoika taas kertoo Otolle samojen vuosien dramaattiset tapahtumat kotipuolessa.

Kohtaamme siis Colorado Avenue -kirjasta tutun puodinpitäjän Dollari-Hannan ja hänen poikansa Oton, 20-luvun maineikkaan pirtutrokarin. 30-luku koittaa, mutta sisällissodan haavat eivät ota parantuakseen. Punaisiin kohdistuu yhä ankara viha, ja Lapualla orastaa liike, jossa on fasistisia piirteitä. Siklaxissakin tällä liikkeellä on kannattajansa, mistä on kohtalokkaat seuraukset.

Puodinpitäjän poika on mukaansatempaava lukuelämys. Lars Sund vyöryttää lukijan eteen hauskat seikkailut, syvät tunteet, ilot ja murhenäytelmät.
Svenska Litteratursällskapetin palkinto 1998. Finlandia-ehdokas 1997.

"Lars Sund on armoitettu kertoja."
- Helena Ruuska, Suomen Kuvalehti

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510227787
Ilmestymisvuosi: 1997
Kirjastoluokka: 84.31 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.