Kallonpohjaoppitunti
10,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Kallonpohjaoppitunti

Grunbein, Durs

Saksalaista Durs Grünbeinia (s. 1962 Dresdenissä) voi sanoa ristiriitojen ja jyrkkien kontrastien runoilijaksi. Hänen runonsa ovat eräänlaisia kielilaboratorioita, joissa sekoitetaan vanhaa ja uutta, runollista ja teknistä sanastoa ja katsotaan millaisia yhdistelmiä syntyy tuloksena. Kallonpohjaoppitunti on valikoima, joka sisältää runoja Grünbeinin neljästä ensimmäisestä kokoelmasta. Varhaisimmista runoista hahmottuu kuva sosialistisesta arjesta ja kaipuusta paeta sitä. Koska Grünbeinin mukaan elämä DDR.ssä oli koiranelämää, ihmisten käyttäytymistä on antoisampaa tarkastella Pavlovien oppien kuin psykoanalyysin avulla.

Myöhemmissä runoissa tilakokemus avartuu luonnontieteen näkyihin ja lapsuudenkokemuksiin. Rikkaimmillaan Grünbeinin runot ovat hermosykettä tai impulssien kronikkaa. Runojen minä on kuin jännitekenttä, joka luovii tietään halki suurkaupungin kakofonian. Kokoelma kuuluu WSOY:n ja NVL:n käännöslyriikkasarjaan.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510226483
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.