Santa Evita

Martinez, Tomás Eloy

Eva Perón on kuollut. Hän on tuskin ehtinyt vetää viimeisen henkäyksen, kun leski jo luovuttaa vaimonsa espanjalaiselle balsamoijalle, jotta ruumis säilyisi ikuisesti.
Santa Evita kertoo balsamoidun ruumiin yli kaksi vuosikymmentä kestäneestä matkasta, jonka aikana ruumista palvotaan, pelätään, häpäistään, rakastetaan ja vihataan.

mihin piilopaikkaan ruumis viedäänkin, palavien kynttilöiden ja villien kukkien saattue ilmestyy sinne yhtäkkiä kuin tyhjästä.
Ruumiin vaellusta seuraa värikäs joukkio. Siihen kuuluu sotilaita ja sotilasjuntan luotettuja everstejä, jotka menettävät järkensä ja tappavat vartioidessaan ruumista, surkeita näyttelijöitä, vanginvartijoita, kampaaja, elokuvanteatterin koneenkäyttäjä ja balsamoija joka kieltäytyy hylkäämästä mestariteostaan. 

Oliko Eva Perón vallankahvaan kiivennyt Tuhkimo vai paremminkin Robin Hoodin naispuolinen henkilöitymä? Niin tai näin – joka tapauksessa hän on historiallinen henkilö, josta argentiinalainen kirjailija Tomás Eloy Martínez (synt. 1943) käyttää tähtijournalistin kokemuksellaan romaanissa niin kiistatonta dokumenttiaineistoa kuin myös anekdootteja.
Romaani on herättänyt valtavaa huomiota espanjankielisissä ja etenkin latinalaisamerikkalaisissa maissa. Johtavien kirjallisuuskriitikoiden lisäksi muun muassa kirjailijat Carlos Fuentes, Gabriel García Marquez ja Mari Vargas Llosa ovat kirjoittaneet pitkiä ylistäviä artikkeleita Santa Evitasta.
”Kuten kaikki voi olla kuvitelmaa, niin on myös Santa Evita. Mutta samalla se on yhtä aikaa niin elämäkerta, reportaasi, historiallinen dokumentti, hysteerinen päähänpisto, surrealistinen naurunremakka kuin herkkä ja liikuttava kuvaelmakin.” (Mari Vargas Llosa)
”Loistavan kirjailijan poikkeuksellinen tarina intohimosta ja mielettömyydestä.” (Isabel Allende)

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510212561
Ilmestymisvuosi: 1996
Kirjastoluokka: 8463 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.