Vapaa putoaminen

Golding, William

Nobel-kirjailijan intensiivinen romaani miehestä, joka menettää valinnanvapautensa ja uskonsa vapaaseen tahtoon.

Päähenkilö on lahjakas taiteilija Samuel Mountjoy, joka pohtii ihmisen vapaan tahdon ongelmaa ja joka ”jossakin, joskus teki vapaan valinnan ja menetti vapautensa”. ’Vapaa putoaminen’ on Samuelin monologi, kuvitteellinen omaelämäkerta, yritys selvittää ”missä ja miten”.

Lapsuus jossakin Lontoo esikaupunkien slummeissa, koulunkäynti, epätoivoinen ensirakkaus, kokemukset kommunistipuolueesta ja natsien vankileiriltä – kaikkeen tähän Samuel pureutuu.
Romaanista piirtyy myötätuntoinen ja samalla julma ja kova kuva ihmisen avuttomuudesta perimmäisten valintojen äärellä. Samalla ’Vapaa putoaminen’ on kasvatuksen, uskonnon ja sovinnaisen moraalin kritiikkiä. Uskonnon ja tieteen maailmanselitykset osoittautuvat kumpikin vajavaisiksi; kehitysusko ja luottamus ihmisen hyveellisyyteen pettäviksi: näihin nojaava yhteiskunta tuottaa Samuelin kaltaisia ihmisiä, joilla ”syyllisyys tulee ennen rikosta ja voi aiheuttaa sen”.
(takakansiteksti)

Kustantaja: Weilin+ Göös
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513531155
Ilmestymisvuosi: 1986
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.