Villipalmut
Ei saatavilla

Villipalmut

Faulkner, William

William Faulknerin teokset ovat saaneet osakseen ehkä enemmän arvostelua ja kiitosta kuin kenenkään muun amerikkalaisen kirjailijan. Hänen tuotantonsa tunnuspiirteet - kainostelematon realismi syvään runollisuuteen sekoittuneena - esiintyvät satuttavina kuuluissa romaanissa "Villipalmut".

Jo rakenteeltaan teos poikkeaa tavallisesta romaanimuodosta. Siinä on kaksi erillistä juonta, joiden yhteinen merkitys vähitellen avautuu lukijalle. Nuori lääkäri Harry Wilbourne, kokematon ja kunnon mies, rakastuu taiteilijapiireissä liikkuvaan kahden lapsen äitiin Charlotteen. Heidän rakkautensa murtaa kaikki rajat. Harry jättää palauttamatta löytämänsä suuren rahasumman, jonka turvin he voivat lähteä yhteiselle taipaleelle, Charlotte luopuu kodistaan ja lapsistaan. Harry saa väliaikaisen työpaikan ja Charlotte myy muovailemiaan savinukkeja. Lopulta Harry saa toimen lääkärinä köyhässä kaivosyhdyskunnassa. Siellä, puutteen ja pakkasen keskellä Charlotte huomaa odottavansa lasta. He ovat liian turvattomai ottaakseen vastuulleen uutta elämää; nainen taivuttaa Harryn ratkaisuun, jonka seurauksen ovat järkyttävät.

Onnettomuuksien ylivoimainen tulva vei mukanaan Harryn ja Charlotten. Mississippi-joen tulva taas kuljettaa pienessä veneessä raskaana olevaa naista sekä rangaistusvankia, joka on joutunut erilleen vankikuljetuksesta. Vanki ei välitä naisesta, mutta joutuu olemaan lähellä tämän synnyttäessä lapsensä käärmeitä kihisevällä liejuriutalla. Vanki ei halunnut paeta, hän tahtoo takaisin muurien sisäpuolelle, turvaan toveriensa pariin ja vanhan muulinsa luokse. He pyrkivät maihin tuon tuostakin, mutta kun vanki vihdoin pääsee antautumaan, herrat järkyttyvät hänen odottamattomasta paluustaan niin, että hänelle tuomitaan karkaamisesta 10 vuotta lisää.
Faulkner on kuvannut muutaman ihmiskohtalon ja mestarin taituruudella sijoittanut heidät elämän tragedian ja komedian kehyksiin.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9513059790
Ilmestymisvuosi: 1983
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.