Mila 18

Uris, Leon

Varsovan getto oli toisen maailmansodan karmeimpia paikkoja. Mutta natsien sortotoimia vastaan nousi uljas ja kekseliäs juutalaisten vastarintatoiminta. Armoa ei pyydetty eikä annettu. Tämä yötä päivää jatkuva sota teki hetkessä pojista miehiä – tai vainajia…

Ensimmäisen kerran lähes kahteentuhanteen vuoteen juutalainen armeija hallitsi juutalaista maata. ”Valtio” oli suuruudeltaan vain muutaman korttelin mittainen ja sen ”pääkaupunki” yksi talo Milakatu 18:ssa keskellä Varsovan gettoa. Mutta se oli alku,

Toisen maailmansodan loppuun mennessä kuusi miljoonaa heistä oli lähetetty kuolemaan Varsovan getosta. Mutta ennen kuin heidät pyyhkäistiin pois, Alexander Brandel, tutkija ja pasifisti, heitti molotovincoctailin keskelle lähestyvää Saksan armeijaa. Siitä alkoi uskomaton vastarinta, joka kesti neljäkymmentäkaksi päivää ja yötä.
Keltaisen tähden koristama lippu liehui pääesikunnan katolla Mila 18:ssa, jossa urhoolliset miehet ja naiset ryhtyivät itsemurhataisteluun. Se sytytti toivon ja lopullisen voiton liekin ja herätti kipinän, joka johti Israelin valtion perustamiseen.
Taistelussa oli mukana Andrei Androfski, komea Puolan armeijan upseeri, joka vasta sodan aikana otti juutalaisten asian omakseen. Siellä oli hänen rakastettunsa Gabriela Rak. Siellä oli poikia, jotka yhdessä yössä varttuivat miehiksi. Huolimatta kuoleman alituisesta läsnäolosta nuoret, kuten Wolf Brandel ja Rachel Bronski, pystyivät rakastumaan intohimoisesti ja suloisesti. Leon Uris kuvaa kaikkia henkilöitään lämmöllä ja myötätunnolla, joka kiinnittää heidät pysyvästi lukijan mieleen. 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9512015773
Ilmestymisvuosi: 1939
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.