Yöpyi pilvi kultainen

Pristavkin, Anatoli

Neuvostoliiton lähimenneisyys, Stalinin aikojen väkivaltaiset tapahtumat, ovat keskeisellä sijalla romaanissa, joka kertoo orvoksi jääneiden kaksospoikien kohtalosta. Kolja ja Saška Kuzmin siirretään vuonna 1944, toisen maailmansodan loppuvaiheissa, ylikuormitetusta moskovalaisesta lastenkodista kohti tuntematonta päämäärää Kaukasian vuoristossa. Perille päästyään he havaitsevat saapuneensa uskomattoman upealle seudulle – mutta autioon kylään. Tunnelma on outo, luonnoton, pelottava. Sato on kypsymässä, mutta korjaajia ei näy. Asumukset ovat tyhjillään, siltä näyttää. Mutta kaikenlaiset kummajaiset hiippailevat mökkiensä varjoissa yön pimeydessä, venäjää kuulee puhuttavan hiljaa, pelokkaasti. Vasta vähitellen totuus alkaa selvitä – ja sitten kaikki onkin Saškalle jo liian myöhäistä.

Kaikki jännitys-, farssi-, tragedia- ja jopa tieteiskirjallisuuden ainekset ovat läsnä tässä mestarillisessa romaanissa, joka perustuu aikamme todellisuuteen kaikessa julmuudessaan; kokonaisen kansan, tšetšeenien karkotukseen Stalinin mahtikäskyllä syytettynä kollektiivisesti yhteistyöstä natsien kanssa. Pristavkinin kertomana ihmisten kauhu, tappamisen kierre, tulee lukijaa liki – mutta niin myös toivo, kenties ajankohtaisempana kuin koskaan kansojen ikiaikaisessa kamppailussa identiteettinsä puolesta.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9510151548
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 8471 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.