OPPIPOIKA DVD

Bengts, Ulrika

On vuoden 1939 kesä ulkomerellä, perimmäisellä majakkasaarella. Rantaan saapuu 13-vuotias Karl. Hän on tullut saarelle ryhtyäkseen majakkamestari Hasselbondin oppipojaksi. Kun Hasselbond näkee riutuneen pojan, hän käskee vihoissaan tämän takaisin mantereelle. Odottaessaan seuraavaa yhteysalusta Karl päättää tehdä kaikkensa saadakseen jäädä.

Majakkamestari Hasselbondin raudanluja ote hallitsee saarta ja perhettä. Nämä ovat rakkaudettomuuden näivettämät, silti elämänjanoiset vaimo Dorrit, poika Gustaf ja pieni tytär Emma. Hasselbond saa oppipojan, joka on täsmälleen hänen oman poikansa Gustafin ikäinen. Gustafissa palaa unelma: hän aikoo merikapteeniksi.

Tarina on hypnoottinen kertomus kahdesta pojasta, joista toiselle saari on vankila, toiselle vapaus. Poikien hauras ystävyys muuttuu ensin kilpailuksi, sitten kyteväksi vihaksi. Oppipoika Karl joutuu tekemään moraalisen valinnan toisensa jälkeen. Liian myöhään hän ymmärtää, että jokaisella valinnalla on hintansa. Ja että hinta on lopulta hirvittävän suuri.

 

“Palkitsee katsojansa elämyksellä joka jättää jälkensä” YLE TÄHTIHETKI
“Oppipoika valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi syyskuun alussa - eikä aiheetta” APU/MR

Kustantaja: Atlantic
Sidosasu: dvd
ean: 6438194079818
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.