Polanski 3 dvd collection
Ei saatavilla

Polanski 3 dvd collection

Polanski, Roman

Kokoelma Roman Polanskin ohjaamia elokuvia.

Roman Polanski palkittiin Oscarilla elokuvasta Pianisti. Hän on 60-luvulta lähtien ollut yksi arvostetuimmista elokuvatekijöistä sekä Euroopassa että Hollywoodissa. Unohtumattomat elokuvat kuten Chinatown ja Rosemaryn painajainen, molemmat Oscar-ehdokkaita, löytyy usein kriitikoiden suosikkilistoilta. Tässä julkaisussa on kolme elokuvaa Polanskin aikaiselta aikakaudelta alkaen Oscar-ehdokas elokuvalla Veitsi vedessä jatkuen paljon puhuttelua aiheuttaneella elokuvalla Repulsion, ja lopuksi kultakarhun voittaja Cul-de-sac – Umpikuja.

INHO

Nuori ja kaunis Carol Ledoux asuu Lontoossa yhdessä sisarensa kanssa. Viehättävästä ulkonäöstään huolimatta, seksi ja seksuaalisuus ovat Carolille pelottava ongelma, jotka herättävät hänessä käsittelemätöntä inhoa - mutta myös halua. Kulttiklassikoksi noussut Inho on mestarillisen piinavasti toteutettu matka ihmismielen pimeälle puolelle. Elokuva oli Roman Polanskin ensimmäinen Yhdysvalloissa ohjaama elokuva.

CUL-DE-SAC – Umpikuja

Avioparin seesteinen ja eristäytynyt arki rikkoutuu äkillisesti kuin viattomuuden illuusio. Kaksi haavoittunutta ja paossa olevaa rikollista tunkeutuvat heidän asuntoonsa, ottaen heidät panttivangeikseen. Umpikuja Cul-de-Sac käsittelee taitavan haastavasti ihmismielen sietokykyä äärimmäisen paineen alla. Elokuva voitti ansaitusti Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen Karhun vuonna 1966.

VEITSI VEDESSÄ

Andrzej ja Kataryna ovat matkalla rauhaisalle veneretkelle, kun he sattumoisin kohtaavat nuoren miehen liftaamassa. Pari päättää kutsua hänet mukaan retkelleen - päätös, jonka seuraukset he kaikki kolme tulevat ikuisesti muistamaan… Veitsi vedessä oli Roman Polanskin ensimmäinen pitkä elokuva. Aikaisemmin hän oli ohjannut ainoastaan lyhytelokuvia. Elokuva upposi elokuvamaailmaan kuin kuuma veitsi voihin, ansaiten mm. parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden vuonna 1964.

Kustantaja: Future/Atlantic
Sidosasu:
ean: 6438194012518
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.