Siinä näkijä missä tekijä DVD
Ei saatavilla

Siinä näkijä missä tekijä DVD

Paljakka, Kari

 

Tampereen Pispalassa jatkosodan aikana toiminut maanalainen vastarintaryhmä uskoi ihanteisiinsa ja joutui kohtaamaan niin Ohranan kuulustelut, sellit ja pahoinpitelyt kuin petturit omiensa joukossa. Mutta kuka itse asiassa petti ja kenet? Miksei kukaan estänyt nuoren Taiston kidutusta ja kuolemaa?

Jatkosodan aikana Suomi oli liittoutunut Hitlerin Saksan kanssa. Maanalainen vastarintaryhmä uskoi, että Neuvostoliitto voittaisi sodan ja Suomessa koittaisi porvarivallasta vapaa, uusi aika. Vastarintaryhmän toiminta on salaista: lentolehtisiä ja sabotaasi-iskuja Tampereen seudun sotateollisuutta ja sähköntuotantoa vastaan.

Vastarintaryhmä kokoontuu Salmisilla Tampereen Pispalassa. Santtu Salminen työskentelee rakennusmiehenä ja hänen vaimonsa Maija on toisen polven kommunisti. Harripoika kuuntelee aikuisten kuiskintaa ja joutuu todistamaan yllättäviä pidätyksiä, pommituksia ja vanhempiensa avioliiton kariutumisen.

Vuosien jälkeen Harri löytää ryhmässä toimineen ilmiantajan kuolinvuoteellaan Santulle kirjoittaman tunnustuksen. Totuus kotirintaman tapahtumista Tampereella 1942 on monisyinen ja monitulkintainen punos poliittisia ja yksityisia intohimoja.

Hannu Salaman kertomus on tarina ”virallisen totuuden” kääntöpuolelta. Siinä näkijä missä tekijä haastaa meidät ihmisyyden peruskysymysten äärelle.

Kari Paljakka (Eläville ja kuolleille) on ohjannut kaksiosaisen televisodraaman Hannu Salaman vuonna 1972 ilmestyneen romaanin pohjalta. Käsikirjoituksen on tehnyt Raija Talvio. Pääosissa Santtuna ja hänen vaimonaan Maijana nähdäänTommi Raitolehto ja Saija Lentonen (Lemmenleikit). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät mm. Seela SellaHenna Tanskanen ja Juhani Niemelä.

 

Kustantaja: Future/Atlantic
Sidosasu:
ean: 6416548581217
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.