Ohjaajana Edvin Laine 10-dvd-boxi
Ei saatavilla

Ohjaajana Edvin Laine 10-dvd-boxi

Laine, Edvin

Moneen kertaan Jussi-palkittu Edvin Laine (13.7.1905 - 18.11.1989) oli Suomen arvostetuimpia elokuvaohjaajia. Tähän upeaan kokoelmaboxiin on kerätty hänen tunnetuimpia ja rakastetuimpia ohjauksiaan eri vuosikymmeniltä.

Yrjänän emännän synti, 1943

Yrjänän talo on kylän komein ja varakkain. Nuori emäntä Selma on neljän avioliittovuoden jälkeen yhä lapseton ja talo uhkaa jäädä ilman perillistä. Selma tapaa naapuritalon salskean Saulin ja hän tulee lyhyestä suhteesta raskaaksi…

Laitakaupungin laulu, 1948

Laitakaupunkia halkoo katu joka tunnetaan synninkujana, ja sen kuningas on pahamaineinen gangsteri hurmuri Jukka Kyrö, joka kohtelee naisia brutaalisti, mutta saa heidät silti lumoihinsa.

Prinsessa Ruusunen, 1949

Hovi juhlii pienen prinsessa Ruususen syntymää. Haltijatarkummit saapuvat juhlaan ja lahjoittavat prinsessalle rakkautta, hyvyyttä, ymmärrystä, kauneutta, rikkautta ja pitkää ikää. Vihastunut Tuonetar, jota ei kutsuttu juhliin, langettaa prinsessalle kirouksen, joka vaivuttaa hänet sadan vuoden uneen.

Niskavuoren Heta, 1952

Mahtavan Niskavuoren talon tytär Heta joutuu naimaan talon Akusti-rengin ja muuttamaan myötäjäisinä saamaansa Muumäen rappiotorppaan.

Tuntematon sotilas, 1955

Kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista "Tuntematon sotilas" on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa.

Sven Tuuva, 1958

Sven Tuuva on köyhän kruununkersantin nuorin poika. Hänellä on jättiläisen voimat, mutta lapsen mieli. Hän tekee aina kaiken väärinpäin. Kun Suomi on vaarassa joutua Venäjän vallan alle, myös Sven kutsutaan aseisiin.

Skandaali tyttökoulussa, 1960

Elokuva sijoittuu 1800-3uvun lopulle tyttökouluun, jossa johtajatar Sanny Kortman tekee kaikkensa, etteivät koulun tytöt olisi missään tekemisessä läheisen lyseon poikien kanssa. Nuorten tunteita on kuitenkin mahdotonta tukahduttaa…

Pinsiön parooni, 1962

Taavetti-vaari, eli Pinsiön parooni, muuttaa veljenpoikansa luo. Vaari toivotetaan tervetulleeksi. Muiden perheenjäsenten mielestä vaari vaan sotkee heidän asiansa. Neuvokkaalla paroonilla on kuitenkin suuria suunnitelmia…

Täällä Pohjantähden alla, 1968

Väinö Linnan romaanitrilogiaan perustava elokuva kertoo Pentinkulman asukkaiden elämästä 1900-luvun alussa. Torpparien, talollisten ja pappilaväen kohtaloissa näyttäytyvät Suomen syntykivut. Kansalaissota jakaa heidät punaisiin ja valkoisiin.

Viimeinen savotta, 1977

Lavean ja eeppisen elokuvan keskushahmona on pesunkestävä metsuri, sanavalmis Vikke Nilo jonka elämänvaiheita seurataan vuosisadan alkupuolelta aina 1960-luvulle.

Kustantaja: VL-Media Oy
Sidosasu:
ean: 6416415967670

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.