Pom poko DVD (Studio Ghibli)

Takahata, Isao

Pesukarhun tapaisista tanukeista kertova anarkistinen ja värikäs Pom Poko on Studio Ghiblin toisen perustajan - ja Hayao Miyazakin läheisen esikuvan ja kollegan - Isao Takahatan ohjaus.
Tarinan tanukit asustelevat Tokion liepeillä Tama-kukkuloiden auvoisissa metsissä. Suur-Tokion megalomaaninen rakennusprojekti uhkaa jyrätä vehreän idyllin asfaltin ja betonin alle. Laiskanpuoleiset tanukit kaivavat turkkinsa kätköistä vanhat muodonmuuttujantaitonsa, ja ryhtyvät ankaraan kamppailuun kotimetsien puolesta. Hommaa hankaloittaa se, että tanukit ovat kovin eripuraisia, ja unohtuvat tuon tuosta herkuttelemaan tai keppostelemaan kesken tärkeän tehtävän.

 

Muodonmuutosharjoitukset tuottavat tulosta, joten vastarinnan keskeinen keino on säikytellä ja ällistyttää ihmiset pelkäämään metsiä. Pahansisuinen vanha heimopäällikkö Gonta, viisas guru Tsurugame, tietäjämuori Oroku, sekä nuoruuden innolla koheltava Shoukichi järjestävät sabotaaseja, haamuparaateja ja muita ympäristöliikkeelle soveliaita iskuja. Rakennustyöläiset lyövät hanskat tiskiin. Työmaa saadaan väliaikaisesti pysäytettyä ? mutta ihmisiä on liikaa. Yhä uusia koneita jyrisee metsän kimppuun. Naapuruston huvipuisto höynäyttää mediat uskomaan kummitusten olevan mainostemppu. Eikö metsille ja tanukeille tosiaan ole tulevaisuutta uljaassa uudessa ihmisten maailmassa?

Kustantaja: Cinema Mondo
Sidosasu:
ean: 6416335180296
Ilmestymisvuosi: 1994
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.