Nummisuutarit 1957 DVD

Vaala, Valentin

Eskon isä on sopinut Puolimatkan krouvissa poikansa ja Kreetan naimakaupasta Kreetan isän kanssa. Eskon naimakaupalla on kiire, sillä testamentin mukaan 500 riksiä menee sille, joka menee ensin naimisiin - Eskolle, tai perheen kasvattitytär Jaanalle. Puhemiehensä Mikon kanssa Eskä lähtee häämatkalle. Perillä hän saakin huomata, että naimalupaus oli ollut Kreetan isän pila. Esko tyytyy pian tilanteeseensa. Hän ja Mikko jäävät hääjuhliin, joissa Esko riitautuu Pelimanni-Teemun kanssa. Eskon ja Mikon paluumatkakaan ei suju aivan toivotulla tavalla.

Aleksis Kiven näytelmä oli filmatisoitu jo kahdesti aiemminkin, vuoden 1923 mykkäversion ohjasi Erkki Karu ja vuoden 1938 version Wilho Ilmari. Suomi.Filmin kilpailija SF - Suomen Filmiteollisuus oli valmistanut ensimmäinen värielokuvansa Juha vuonna 1956. Suomi-Filmin vastaus oli seuraavana vunna Nummisuutarit- klassikkofilmatisointi. Värijärjestelmäksi valittiin venäläinen Sovcolor, joka ei aina taannut täysin luonnollisia värisävyjä. Lopullista työtä vaikeutti vielä kuvausten viivästyminen niin, että syksyn kellastamia lehtiä yritettiin ruiskumaalata vihreiksi.

Kustantaja: VL-Media Oy
Sidosasu:
ean: 6415018632602
Ilmestymisvuosi: 1957

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.