IHMEELLINEN ON ELÄMÄ (1946)

Capra, Frank

Frank Capran ohjaama IHMEELLINEN ON ELÄMÄ on joulunaikaan sijoittuva draamaklassikko vuodelta 1946. Elokuva perustuu Philp Van Doren Sternin kirjaan "The Greatest Gift" ja sen pääosissa loistavat muun muassa James Steward, Donna Reed, Henry Travers, Lionel Barrymore.

George Bailey työskentelee perheensä omistamassa "Rakennus ja Laina" -yhtiössä, jolla on suuri merkitys hänen kotikaupunkinsa Bedford Fallsin asukkaille. Rikas liikemies Henry F. Potter on sydämetön vuokranantaja ja pankkiiriliikkeen suurin osakas. Hän yrittää taivutella johtokunnan lopettamaan kotilainojen myöntämisen köyhille. George suostuttelee päättäjät hylkäämään ajatuksen, mutta johtokunta vaatii, että George ryhtyy vastineeksi itse johtamaan yhtiötä. Ollessaan lähdössä häämatkalle vastavihityn vaimonsa kanssa pariskunta näkee "talletuspaon", joka melkein kaataa "Rakennus ja Lainan". George ja Mary estävät paniikin tarjoamalla tallettajille häämatkaansa varten hankittuja rahoja. George perustaa "Bailey Parkin", jonne hänen yhtiönsä rakentaa omakotitaloja vähävaraisille. Siten ihmisten ei enää tarvitsi maksaa Potterille suuria vuokria.

Vuoden 1945 jouluaattona Georgen hajamielinen Billy-setä on menossa tallettamaan 8000 dollaria pankkiiriliikkeen puolesta. Kadulla Billy kohtaa Potterin, joka röyhkeästi sieppaa sanomalehden tämän kädestä ja löytää sen sisältä rahat, jotka Billy oli hajamielisesti laittanut lehden sivujen väliin. Myöhemmin Potter tekee Georgesta ilmoituksen viranomaisille syyttäen tätä kavalluksesta. Turhautunut George juo itsensä humalaan ja hoipertelee läheiselle sillalle päättääkseen päivänsä.

Hänen perheensä ja ystävänsä ovat hänestä huolissaan ja rukoilevat hänen puolestaan - rukoukset kantautuvat taivaaseen saakka. Clarence Odbody on "toisen luokan" enkeli, joka saa tehtäväkseen pelastaa Georgen ansaitakseen itselleen siivet. Ennen kuin pankkiiri ehtii hypätä, Clarence ilmestyy paikalle ja paljastaa olevansa hänen suojelusenkelinsä. George ei usko Clarencea vaan sanoo toivovansa, ettei olisi koskaan syntynytkään. Suojelusenkeli tarjoaa Georgelle mahdollisuutta kokea, millainen hänen kotikaupungistaan olisi tullut, jos häntä ei olisi ollut koskaan olemassa. Ja mitä hänen läheisilleen ja ystävilleen olisi tapahtunut. George järkytty suuresti näkemästään ja kokemastaan paeten "toisesta todellisuudesta" takaisin sillalle. Hän rukoilee Jumalaa, että saisi elää jälleen, ja Georgen pyyntöön vastataan. Kun hän rientää kotiinsa, siellä ovat myös tilintarkastaja, Potterin lähettämä haastemies sekä lehtikuvaaja. Silloin hänen läheisensä ja suuri joukko kaupunkilaisia saapuvat tuoden korillisen Georgelle lahjoitettua rahaa, jotta tämä voisi pelastaa yhtiönsä. Myös tilintarkastaja lahjoittaa rahaa kolehtiin ja haastemies repii haasteen. George löytää myös suojelusenkelinsä lahjan, jonka mukana on viesti, ettei yksikään mies ole epäonnistunut niin kauan kuin hänellä on ystäviä ja kiitokset siivistä.

Katso kaikki tiedot ja traileri: https://suomalainenelokuvapalvelu.fi/tuote/its-a-wonderful-life-ihmeellinen-elama1947/

 

Kustantaja: Elokuvapalvelu J. Suomalainen
Sidosasu: dvd
ean: 5709165015922
Ilmestymisvuosi: 1946

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.