Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 45 309 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 7 408, Kaisaniemen Sivullisessa 34 367 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 8 935 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 958 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Ranskalainen Annie Ernaux on voittanut kirjallisuuden Nobel-palkinnon 2022.

Tutustu Ernaux´n tuotantoon:
https://www.rosebud.fi/2020/index.php?q=ernaux&sivu=hae

Rosebud Sivullisen ohjelma 10/2022

Pe 7.10.

klo 18-19

Ben Orlin keskustelee kirjoistaan ja matematiikasta

Suositun ‘Matematiikkaa huonoin piirroksin’ -kirjan (Terra Cognita) kirjoittaja Ben Orlin saapuu Suomeen juhlistamaan uuden kirjansa ‘Muutos on ainoa vakio’ ilmestymistä. Tilaisuudessa Orlin keskustelee suomentajansa ja kustantajansa Juha Pietiläisen kanssa Rosebud Sivullisen lavalla kirjallisuudesta, erityisesti tietysti matematiikkaa käsittelevän kirjallisuuden kirjoittamisesta ja miten matematiikalla kuvataan asioita, jotka tekevät meistä ihmisiä, kuten iloa, suosiota ja valtaa... ja ennen kaikkea tietysti muutosta. Keskustelun jälkeen Orlin signeeraa kirjojaan.

La 8.10.
klo 15-16

Daimon (Salakirjat) JULKKARIT! 
Aiemmin tuntemattomaan käsikirjoitukseen perustuva historiallinen romaani on monisyinen, mustan huumorin siivittämä kuvaus vanhojen mysteerien ja muotoaan etsivän kristinuskon viimeisestä kamppailusta, myöhäisantiikin jumalhämärästä. Ifikles Kyynikon kertomus on ensimmäinen osa Rooman keisarin Julianuksen tarinasta.
Kirjailija Ike Vilin kanssa keskustelemassa Aki Cederberg. 

Ma 10.10.

klo 17-19

 

Minna Lindgen: Minun oopperani. (Teos)

 

Aikansa radiossa paasattuaan Maisteri Lindgren on vihdoin saanut koottua ajatuksensa suurimmasta intohimostaan oopperasta. Minun oopperani on nimensä mukaisesti subjektiivinen katsaus oopperan maailmaan, ja koska teos on myös epätäydellinen historia, se poimii matkan varrelta haluamansa elementit oopperan tarinaan. 

 

Järjestäjä: Suomen Wagner-seura ry

 

Ti 11.10.
klo 17-18

 

Suomalaiset sähkökitaristit -kirjan (Tammi) tekijöiden haastattelu. Kirjan kirjoittaneet Pekka Laine ja Tommi E. Virtanen kertovat uudesta kirjastaan. 

 

Kirjailijoita haastattelee tietokirjailija ja toimittaja Timo Kalevi Forss.

 

Ke 12.10.

klo 17-18

 

Tiedeklubi:  Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa

Mitä Neuvostoliitosta muistetaan ja miten se muistetaan? Miten Neuvostoliittoa on esitetty ja esitetään erilaisissa kulttuurisissa teksteissä? Entä mitä ei muisteta, mikä unohdetaan tai mistä ei puhuta?

Yleisen historian ja kulttuurihistorian dosentti Pia Koivunen ja kulttuurihistorioitsija, filosofian tohtori Mila Oiva keskustelevat tuoreesta tiedekirjasta Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa (toim. Pia Koivunen ja Anna Helle).

 

Järjestäjä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

 

To 13.10.

klo 17-18

 

Farzaneh Hatami Landi: Itkevä sade -runokirjatapahtuma. Rosetta Versos. 

 

"Itkevä sade" on Farzaneh Hatami Landin toinen kokoelma. Se yhdistää runoja ja aforismeja samaan teokseen. Ikävä, kaiho, suru ja kyynelten säikeet muodostavat elegisen maiseman. Arkielämän ja vuodenaikojen kielikuvat ovat vapauttavia, ja välillä syntyy havainto elämän lämpöisestä jatkumisesta. 

Itkevä sateen runot ilmaisevat Hatami Landin tunteita, liittyen ikävään, elämän pienten valonsäteiden mieltä vahvistavaan voimaan, toivoon, joka antaa ihmiselämälle suuntaa sekä luottamuksen siitä, että vaikeatkin ajat ovat ohimeneviä. 

Kalentereita vuodelle 2023

Kalenterisato vuodelle 2023 on kypsymässä! Herkkuja on saapunut mm. Legamilta, Putingilta ja Kehvolalta. Saatavilla on kalenteria seinälle ja mukaan kulkemaan. Myös lukuvuosikalenterit ovat ajankohtaisia, niitäkin on useammalta eri toimittajalta. Tervetuloa tutustumaan!

Scifiä in English!

Saimme upean kattauksen scifiä brittitoimittajaltamme. Mm. Philip K. Dick, Ursula LeGuin, Jennifer Egan, Hannu Rajaniemi, William Gibson... Tervetuloa tutustumaan!

We just received a marvellous selection of scifi in English! Philip K. Dick, Ursula LeGuin, Jennifer Egan, Hannu Rajaniemi, William Gibson... just to name a few. Welcome to pick yours!

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A