Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 44 091 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 992 , Kaisaniemen Sivullisessa 31 660 nimikettä ja Mariankadun kaupassamme 8 997 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Helatorstain aukiolo

Helatorstaina 26.5. muut myymälämme kiinni, Citycenter palvelee sunnuntaiaukiolojen mukaan 12–18.

Sivullisen ohjelma

Pe 27.5.

17-19 NVL Ääneen-kirjallisuussalonki
Toukokuun teemana on runous ja kääntäminen. Keskustelemassa 
Aura Nurmi, Pauli Tapio ja Mika Kukkonen, Vesa Rantama juontaa.

La 28.5.

14-15 Fida Kettunen: Vintage ja secondhand : luovuutta kestävään tyyliin (Avain)
Vintage ja second hand -kirja tarjoaa sekä inspiraatiota että vinkkejä omintakeisen tyylin luomiseen vastuullisella tavalla. Kirjassa syvennytään myös käytetyn muodin historiaan ja luodaan katsaus muotiteollisuuden nykytilanteeseen. Mukana on myös niksejä ostosreissuille ja vaatteiden huoltoon. Kettunen on intohimoinen vintageharrastaja ja hän omistaa vaatteita ja asusteita myyvän Lessly-vintageverkkokaupan. Kettunen haluaa innostaa ihmisiä rikkomaan muotisääntöjä ja toteuttamaan omia tyyliunelmiaan vastuullisesti.

16-17 Jukka Mallinen ja Ville Hytönen: Valloittava Putin

Neuvostoliitto oli tunnetusti poliittisten anekdoottien voittamaton supervalta. Sen hajoaminen merkitsi viime vuosisadan suurinta huumoripoliittista katastrofia. Työparia Jukka Mallinen ja Ville Hytönen on yhdistänyt jo viidentoista vuoden ajan loppumaton kiinnostus venäläisen kulttuuriin ja inho sen korruptoitunutta ja väkivaltaista politiikkaa kohtaan. Valloitava Putin alkoi muodostua kun helmikuu 2022 herätti tekijät jälleen kerran tilanteeseen, jossa naapurimaan johtaja ryhtyy valloitussotaan. Oli siis tullut aika uudelle kootulle laitokselle voimakkaimmista poliittisista vitseistä Venäjällä.

17-18 Leena Sainio: Leenu, Tiinu ja Liinu

Miltä tuntuu, kun oopperaohjaaja simputtaa ryntäiden takia? Kun tuntee itsensä enemmän valaaksi kuin naiseksi? Kun seksi uuvahtaa häpeän takia? Kun on ikuisen häirinnän uhri eikä tunne kuuluvansa joukkoon?

Kysymyksiin vastaa ratkiriemukas pienoisromaani Leenu, Liinu ja Tiinu – rajansa rinnoillakin.  Liian isot rinnat hallitsevat oopperalaulaja Leenu Laxin elämää ikävästi. Leenu alkaa kirjoittaa blogia, jossa hän kuvaa estotta rintojensa tuottamia vaivoja ja vastuksia.

Leenu, Liinu ja Tiinu – rajansa rinnoillakinei jätä kiveäkään kääntämättä. Liian isojen rintojen fyysiset ja psyykkiset haitat tarjoillaan lukijalle hersyvän huumorin keinoin, kokemusasiantuntijan syvällä rintaäänellä.

Ma 30.5. 

17 Simo Sipola: Velkakirja (julkkarit)

Velka on ikivanha asia. Yksityishenkilöiden väliset velkasuhteet ovat vanhempia kuin rahatalous. Velka on myös järjestäytyneen yhteiskunnan peruspilareita. Laajamittainen ja laajalle levinnyt ylivelkaantuminen on sen sijaan melko uusi ilmiö. Se liittyy kapitalismin viime vuosikymmenten muutokseen. Velkakirja valottaa, miten perustavanlaatuisesta muutoksesta on kyse.
Käsikirjoittajana ja dokumentaristina työskentelevä Sipola on aiemmin tehnyt kiitettyjä tietokirjoja muun muassa ulkopolitiikasta, verotuksesta, journalismista ja taloudesta. 

Ti 31.5.

17-18 Tohtoritakuu ja Väitöksen jälkeen

Tavoitteletko akateemista uraa? Tarvitsetko tukea väitöskirjan kirjoittamiseen? Miten avata kirjoittamisen lukkoja? Mitä kaikkea hiljaista tietoa kätkeytyy akateemisen uran varrelle?
Tämä keskustelutilaisuus on suunnattu niin kokeneille tutkijoille kuin tuoreille tohtoreille, väitöskirjan parissa puurtaville tai vasta salaa tohtorinhatusta haaveileville. 
Keskustelemassa ovat Tohtoritakuu-kirjan (Art House) tekijät sosiaalipsykologi, kirjoittajien valmentaja Carol Kiriakos ja äidinkielen yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud sekä Väitöksen jälkeen -teoksen (Art House) kirjoittajat ranskan kielen dosentti Johanna Isosävi ja pohjoismaisten kielten professori Camilla Lindholm.
Haastattelijana on Urpu Strellman.

Rosebud Citycenter

Rosebudin laajan valikoiman kauppa Makkaratalolla on sulkenut ovensa vuokrasopimuksen päättyessä. Viereinen lasten RB Mini laajentaa valikoimaansa ja kaikki tärkeät uutuudet ja suuret klassikot löydätte edelleen myös Asematunnelista. Aukioloajat ovat vanhaan tapaan arkisin 9-21, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 12-18. Kiitos kuluneista yhteisistä vuosista ja tervetuloa edelleenkin!

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A