Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 47 998 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 653, Kaisaniemen Sivullisessa 37 388 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 6 008 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 6 433 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 659 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Bruno Maximus Sivullisessa

Kuvataiteilija Bruno Maximus on tuonut Sivulliseen esille laajan kattauksen öljyvärimaalauksia. 

Yksityisopetuksessa opiskellut taiteilija aloitti tilaustöiden teon jo 12-vuotiaana ja järjesti ensimmäiset näyttelynsä 15-vuotiaana. Koko uransa aikana hän on pitänyt yli 150 näyttelyä Suomessa ja ulkomailla sekä on asunut ja työskennellyt mm. Australiassa, Brasiliassa, Englannissa, Portugalissa, Ranskassa ja Unkarissa.

Bruno on myös suunnitellut postimerkkejä Suomen Postille, tehnyt kirjan kuvituksia, maalannut useita muotokuvia ja seinämaalauksia. 

Maximus on maalannut Rosebudille muotokuvan Franz Kafkasta. Maalaus julkistetaan 4.4. Sivullisen suuressa Kafka-illassa.

Sivullisen ohjelma

Ti 28.3. klo 17:30

Sivistysyliopistopaneeli

Sivistysyliopistopaneeli puhuttaa eduskuntavaaliehdokkaita yliopiston merkityksestä, demokratiasta, akateemisesta vapaudesta ja perustutkimuksen roolista.

Osallistujina Jukka Kekkonen (sd), Mari Holopainen (vihr), Veronika Honkasalo (vas), Maaret Castren (kok), Arto Luukkanen (ps), Terhi Peltokorpi (kesk) – debatin vetäjänä prof Jussi Pakkasvirta.

Mitä vaikutuksia yliopistolailla on yliopistojen autonomiaan? Onko tarpeen luoda tutkijoille taiteilijaeläkkeen tyyppinen ylimääräinen valtion eläke (tutkijaeläke)? Miten OKM:n rahoitusmallia pitäisi kehittää? Voisiko OKM:n huomioida kotimaisten säätiöiden myöntämän rahoituksen kattavammin ”ulkopuolisessa rahoituksessaan”? 

Tapahtuma Facebookissa

 

Pe 31.3. klo 17

 

KIANOUSH LÄHTEE PARIISIIN! 


Kohotamme maljan palkitulle taiteilijalle ja hyvälle ystävälle. Katsomme screeniltä pilapiirrosten huippuja ja kuuntelemme DJ Kianoushin musiikkia.

 

We will celebrate the award-winning artist and our good friend. Some of the most important examples of his cartoons will be shown on screen, and DJ Kianoush will also select the best music.

 

Tervetuloa, welcome, bienvenue!

 

La 1.4. klo 13-14
Antti Kirves / Maailman paras isä -kirjan julkkarit

 

”Suomessa on 19 000 yksinhuoltajaisää. Keitä me olemme?” kysyy valokuvaaja ja toimittaja Antti Kirves kirjansa Maailman paras isä esipuheessa.

Antti on kuvannut ja haastatellut kirjaansa eri puolilta Suomea 26 isää, jotka ovat olleet lastensa ainoita huoltajia.

 

Julkaisutilaisuudessa Anttia haastattelee kirjan kustantajan Raw View Editionsin perustaja, dokumentaristi Hannamari Shakya.
Tapahtuma Facebookissa 

 

La 1.4. klo 14 alkaen

Säästäväisen elämän Fingerpori – Julkkarit!

 

Kun kansa on väsynyt säästämiseen, se kaipaa lohtua, iloa ja kanssakulkemista. Säästäväisen elämän Fingerpori on Marttojen ja Fingerporin yhteinen löytölaari aiheen pariin.

Marttojen runsaassa vinkkikattauksessa ei lisätä kriisitunnelmaa vaan annetaan simppeleitä ohjeita siihen, miten turhia kuluja saa karsittua elämänlaadusta tinkimättä. Lisäksi pohdiskellaan, mikä ylipäätään riittää hyvään elämään.

Albumista löytyy kymmenittäin ennen julkaisemattomia strippejä. Hauskanpidon ohessa mukana on myös paljon yhteiskuntakritiikkiä fingerporilaiseen tyyliin. Säästäväinen elämä on myös päättäjien vastuulla.

Tapahtumassa ovat mukana kirjan tekijät Pertti Jarla ja Jarkko Lehtopelto sekä Marttaliiton Marianne Heikkilä ja Katri Pellikka. Heitä haastattelee Vesa Kataisto. Ohjelmassa lisäksi signeerausta ja säästäväistä tunnelmaa.

Tapahtuma Facebookissa

 

Ti 4.4. klo 18–20

Sivullisen suuri Kafka-ilta

 

Franz Kafka jatkaa vaikuttamista ja inspirointia vielä vuosikymmenten jälkeen. Kokoonnumme Sivulliseen pyörittelemään poikkitaiteellisia kafkuuksia. Ohjelma tarkentuu. 

 

18.00 Tervetuloa - Hannu Paloviita, Rosebud.
18.10. Franz Kafkan muotokuvan paljastus – taiteilija Bruno Maximus. 
18.20 Esitelmä: Aikaa kestävä Kafka – kirjailija Antti Nylen
18.40 Esitelmä: Kafka ja musiikki, jota ei ole – tietokirjailija, FT Petri Laukka.
19.00 Maailman ensi-ilta: sävellys Kafkan teksteihin - Markku Ounaskari (percussions), Seppo Kantonen (piano).
19.30 Vapaata seurustelua
20.00 Lähtö jatkoille
Ke 5.4. klo 17.30
Sanavapauskeskustelu: Sananvapaus, totuus ja sivistys
Sivullisen lavalla keskustelllaan sananvapaudesta. Näkökulmina mm.
*sananvapauden merkitys sivistykselle ja totuudelle,
*lukutaidon ja kielen, monipuolisen kirjallisuuden ja median merkitys sananvapaudelle,
*sosiaalisen median luomat haasteet sananvapaudelle,
*hyvät ja huonot syyt rajoittaa sananvapautta.
Keskustelijoina Aleksis Salusjärvi, Osmo Tammisalo, Riku Neuvonen ja Tapani Tarvainen. Voima-lehden päätoimittaja Emilia Miettinen moderoi keskustelua.
Keskustelu on osa Asian ytimessä -keskustelusarjaa, jossa pohditaan suomen kielen, sivistyksen ja suomenkielisen kirjallisuuden tilaa ja merkitystä.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Esitys striimataan myös Sivullisen Youtube-kanavalle youtube.com/@Sivullinen_Lava

HUOM, VERKKOKAUPPA-ASIAKKAAT!

Mikäli et ole saanut Rosebudin tilausvahvistusta vaan pelkästään maksuvahvistuksen Paytraililta, älä huolestu. Tilauksesi on tullut läpi, mutta roskapostisuodatin on todennäköisesti pyyhkinyt tilausvahvistuksen bittiavaruuteen.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen. Tällä hetkellä kanavalla on  kolmisensataa videota, aiheita laidasta laitaan.