Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 51 795 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 7 723, Kaisaniemen Sivullisessa 41 170 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 4 582 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 7 941 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 528 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!


Rosebud somessa

        


LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Ensimmäiset Ruusunpiikki-sarjan kirjat julkaistaan

Rosebud lanseeraa Ruusunpiikki-pokkarisarjan Hiroshiman atomipommmituksen 78-vuotismuistopäivänä ja Sadankomitean perustamisen 60-vuotispäivänä 6. elokuuta 2023, jolloin julkaistaan aforismikokoelma Rauha on tie - Ajatuksia sodasta ja rauhasta. Kalevi Kalemaa on kerännyt Rauha on tie ruusunpiikki-teokseen (katso liite) maailman eri kolkista niin kirjailijoiden, taiteilijoiden, tiedemiesten, sotilaiden, poliitikkojen, fanaatikkojen, pasifistien kuin tavallisten kaduntallaajienkin aforismeja ja ajatuksia sodasta ja rauhasta.

Hyvä, paha, ystävä, vihollinen -kirjassaan kansainvälisen politiikan emiritusprofessori Vilho Harle tarkastelee hyvän ja pahan taistelua, jossa pahuuden edustajaa sanotaan ’Viholliseksi’.
Hyvän ja pahan taistelu on aina tulkintaa, retoriikkaa. Taistelulla on pohjimmiltaan uskonnollinen luonne - silloinkin kun se ilmaistaan maallistuneen poliittisin termein.
Kirja kartoittaa hyvän ja pahan taistelun uskonnollisia ja myös poliittisia ilmentymiä vanhalta ajalta. Uuden ja nykyajan tarkastelun kohteena ovat Yhdysvaltojen, Venäjän, Euroopan ja myös Suomen edustamat hyvän ja pahan taistelun ilmentymät. Niissä kaikissa viitataan myös Ukrainan sotaan.
Hyvän ja pahan taistelun retoriikka on myös Venäjän (ulko)poliittisen kulttuurin ydinaluetta. Taistelulla on odotettu uskonnollinen sävy riippumatta siitä, onko kieli avoimen uskonnollista vai maallistunutta poliittista kieltä.
Hyvän ja pahan retoriikalle on vaihtoehto: eturistiriitoja voidaan sovitella ja niistä voidaan neuvotella parhaiten ennen sodan puhkeamista. Osapuolet eivät ole hyvän ja pahan taistelun vankeja sodan aikanakaan, sodasta on mahdollista irtautua. 

Juuri julkaistu Esa-Jussi Salmisen Sankarimatkailijan opas Marinmaahan ja Udmurtiaan johdattaa puolestaan alueiden historiaan ja nykypäivään niin valtiollisina muodostelmina kuin marin ja udmurtin kieltä puhuvien suomalaisten sukukansojen alueina. Esa-Jussi Salminen kertoo elävästi omakohtaisten kokemuksien kautta, kuinka sukukansojen venäläistäminen on ollut tietoista politiikkaa.

Syventymällä niiden kielitilanteeseen ja poliittisiin kamppailuihin tarkastellaan samalla myös alueiden kirjallisuutta. Entistäkin ajankohtaisempien kieliasioiden lisäksi teos tutkii Marinmaata ja Udmurtiaa erikseen sekä opastaa maiden nähtävyyksiin, luontokohteisiin ja ajanviettotapoihin. Siinä tarkastellaan myös alueen ruokakulttuuria ja vinkataan parhaimpiin ravintoloihin ja majoituspaikkoihin. Kirjan osia voi mainiosti ottaa valikoiden luettavaksi missä järjestyksessä tahansa. 

 

 

Sivullisen syyskuu ohjelmaa

21.9.
15 Olli Seuri & Hannu-Pekka Ikäheimo: Portinvartijat -julkistustilaisuus, Teos
17 Long Playn taskukirjat: Hanna Nikkanen & Riikka Suominen, Anu Silfverberg ym.

22.9.
SIVULLINEN 2 VUOTTA
Tervetuloa Sivullisen suureen kirjakarnevaaliin mahtavan kirjakaupan 2-vuotisjuhlan kunniaksi!
Kauden suosikkikirjailijoiden haastatteluja kello 15:30 alkaen puolen tunnin välein:
15:30 Tomi Kontio: Tunturin luokse, rakkaan (Teos)
16 Lauri Timonen: Robert Bresson, luultavasti (Rosebud)
16:30 Antti Tuomainen: Palavat kivet (Otava)
17 Mira Hulkkonen: Ilmasto-oivalluksia (Gaudeamus)
17:30 Kjell Wästö: Skymning 41/Molly & Henry (Förlaget/Otava)
18 Iida Turpeinen: Elolliset (S&S)
18:30 Tuuve Aro: Universumin takahuone (Siltala) &Anna Englund: Lautapalttoo (Siltala)
19:15 Laura Gustafsson: Mikään ei todella katoa (Like)

26.9.
17 Markus Hotakainen: Eric Tigerstedt - Suomen Tesla, Aula & co
18 Tero Heinänen: Oi niitä aikoja. Unohtumattomien venäläis- ja neuvostolaulujen tarina, TA-tieto

27.9.
Kaarlo Tuori: Matti Wuori. Tapauskertomuksia Suomesta, Teos
28.9.
Enostonen runoilijoita
29.9.
Riika Helle-Kotka: Kaiuttimessa peipot, Rosetta Versos
30.9.
Kissat, kivet, kipinät - Proosaa ja runoutta Meksikosta: meksikolaiset kirjailijat Idalia Sautto ja Amado Peña, Sivuvalo
(englanninkielinen tilaisuus)

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Sivullinen on 1300 neliön ja 40 000 nimikkeen kirjakauppa Kaisaniemenkatu viidessä Helsingissä. Sivullisessa järjestetään päivittäin kirjallisia tapahtumia. Voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen.