Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 45 977 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 7 698, Kaisaniemen Sivullisessa 35 463 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 8 460 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 6 215 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelma 12/2022

Perjantai 2.12. klo 17.30-19.00

 

Jenni Stammeier: Tyttö maissipellossa (Docendo)

 

Mitä tapahtui niille nuorille siirtolaisnaisille, joiden kirjeet lakkasivat yhtäkkiä tulemasta kotisuomeen? Suomalaisten siirtolaisnaisten kohtalot olivat kovia. Katoamisten taustoista avautuu ihmiskauppaa, päihteitä ja lapsenmurhia.

 

Siirtolaisuusinstituutin tutkija Samira Saramo haastattelee Docendon kirjailija Jenni Stammeieriä kirjan teemoista.

 

Keskustelun taustalla toimii teos Tyttö maissipellossa (Docendo 2022). Kirjassa etsitään vastauksia Anna Jokisen kohtalon avoimiin kysymyksiin ja kuljetetaan lukijaa 1900-luvun alun mainareita ja lumperjäkkejä kuhiseviin kaupunkeihin, joissa Satiais-Maija myi itseään, Pata-Ässä juotti salakapakassa ja Andersonin Mamma hoiti piioille sikiönlähdetyksiä.

 

Keskiviikko 7.12. klo 17-18

 

Hannele Cantell: Sekunnit ennen kaatumista (Tuuma-kustannus)

 

Tilaisuudessa keskustellaan Hannele Cantellin Sekunnit ennen kaatumista -kirjasta. Kirjassa kuvataan, miten elämänmuutos, tässä tapauksessa vakava sairastuminen ja vammautuminen, vaikuttaa koko elämään: tunteisiin, ihmissuhteisiin ja minäkuvaan. Kirjassa Rouva Hoo puhuu sellaisista tunteista, joita ei yleensä rohjeta sanota ääneen. Kirja on avoin ja rehellinen tarinan muotoon kirjoitettu ja todellisiin tilanteisiin pohjautuva puheenvuoro vammaisten ja heidän läheistensä ihmisarvosta, unohtamatta yhteiskunnan rakenteita hyvässä ja pahassa. Kirjasta on sanottu, että se on samassa paketissa narratiivinen tietokirja, rakkausromaani, jännityskertomus ja esseeteos.

 

Hannele Cantellia haastattelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Satu Kiiskinen.

 

Torstai 8.12. klo 17-18

 

18 kirjan julkkarit! Tapani Bagge ja JP Koskinen

 

Perjantai 9.12. klo 17

 

Zoë Beck: Minun silmäni näkevät (Kustantamo Huippu)

 

Vuoden jännitysromaani Saksassa! Minun silmäni näkevät on tulevaisuuteen sijoittuva trilleri, jossa liikutaan myös Suomessa, Tampereella. Teos palkittiin Saksassa vuoden 2020 parhaana jännityskirjana ja se sai vuonna 2021 parhaan poliittisen jännitysromaanin palkinnon sekä Berliner Krimifuchs -dekkaripalkinnon. 

 

Zoe Beck kuuluu Saksan tämän hetken merkittävimpiin jännityskirjailijoihin, ja Minun silmäni näkevät on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa. 

 

Haastattelijana Marko Suomi, kieli englanti. Esiintymisen jälkeen Zoë Beck signeeraa kirjaansa.

 

Lauantai 10.12. klo 14 alkaen Sivullisen suuri sarjislauantai!

 

Tule nautiskelemaan piirretystä tarinankerronnasta, saamaan signeerauksia ja shoppailemaan sarjiksia itsellesi tai läheisellesi 20% alennuksella!

 

Aloitamme klo 14 Juha Mustanojan ja Kari Puikkosen tuoreen teoksen julkkareilla. Kotimainen sarjakuva Suljettu maa – Vieraat (WSOY) on maagisen realismin sävyttämä vaihtoehtohistoriallinen jännitystarina 1930-luvun fasistisesta Suomesta. 

Kaaokseen kyllästyneet kansalaiset ovat äänestäneet fasistipuolue Ugrit valtaan. Suomi on sulkenut rajansa kansallismielisyyden hurmassa ja eristäytynyt muusta maailmasta. 

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että joku fasistihallinnon johtoportaasta on harjoittanut salakuljetusta. Poliisi saa tehtäväkseen selvittää maanpetturin identiteetin, mutta koska rikoksen ratkaisija saa takuulla kiitokseksi kuulan kalloonsa, tehtävä annetaan arkistonhoitaja Esterille. Sillä kukapa naista jäisi kaipaamaan? Teoksen kuvittaja Kari Puikkosta haastattelee toimittaja Iida Simes.

 

Klo 15 lavalle saapuu Petri Hiltunen, jonka massiivinen Praedor-kertomus on nyt koottu yksiin kansiin!

Praedor (Zum Teufel) on Petri Hiltusen piirtämä sarjakuva, joka sijoittuu Jaconian fantasiamaailmaan. Praedorit ovat sotureita, jotka etsivät aarteita hirviöiden kansoittamilta alueilta, Borvariasta. Tämä kokoelma kokoaa yksiin kansiin KAIKKI Praedor-sarjakuvat 80-luvun puolivälistä lähtien. 60-sivuisessa ekstraosiossa mukana on mm. julkaisemattomia sarjakuvasivuja sekä värillinen osio Petri Hiltusen kansimaalauksista ja muista Praedor-kuvituksista. Haastattelijana toimii Vesa Kataisto.

 

Vieraanamme on myös Pertti Jarla, joka signeeraa teoksiaan.

 

Maanantai 12.12. klo 17-19

 

RSOn ystävien kirjallinen ilta

 

Tiistai 13.12. klo 17-18

 

Katja Ihamäki: Arjen huojuvat tukipilarit. Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Venäjällä (Basam Books)

 

Arjen huojuvat tukipilarit - Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Luoteis-Venäjällä kirjassa sukelletaan tavallisten venäläisten arkeen. Huomion kohteena ovat sosiaaliset oikeudet ja erityisesti marginaalissa elävät ihmiset. Teos on kirjoitettu pääosin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vuonna 2022. 

 

Kirjailija Katja Ihamäki on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori ja hän työskentelee ammattikorkeakoulussa yhteiskuntatieteen lehtorina. Haastattelija professori emeritus Markku Kivinen.

Arvatkaas, mitä kohta kasvaa Kaivopihalle vanhan Ruohonjuuren tilalle! 🌹
Kyllä, lisää Rosebudin myymälöitä. Ovet avaamme näillä näkymin viikolla 47.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A